img

Вести

Директор "Поште Србије" посетио Руму - Најављено реновирање зграде Поште

img

Print

Директор Јавног предузећа "Поште Србије" Зоран Ђорђевић посетио је данас Руму и заједно са председницом Општине Рума Александром Ћирић и сарадницима обишао зграду Поште у центру Руме. Председница Ћирић је овом приликом најавила да је у плану да се ова зграда следеће године реновира.

"Зграда Поште у самом центру града није реновирана откако је подигнута средином седамдесетих година прошлог века, значи више од четири деценије у ову зграду није ништа значајније уложено. Самим тим зграда одолева зубу времена и зато је у лошем стању, а највећи број корисника пролази кроз ову зграду, кроз центар града, пијацу, заиста је срамота да се зграда Поште у центру града налази у лошем стању. Сличан случај је и са зградама у већим селима попут Кленка, Никинаца и Хртковаца. Ми као локална самоуправа имамо вољу, жељу и могућност да реновирамо и реконструишемо зграду Поште и то ћемо у наредној години урадити, од замене столарије, електроинсталација, подова, пултова, да имамо пристојне поште на корист и задовољство суграђана. То је пре свега огледало нас, локалне самоуправе, нашег обзира према грађанима, наша одговорност, заиста морамо водити рачуна о свим сегментима живота наших суграђана, између осталог то су и услуге поштанске службе. Очекујемо помоћ и подршку господина Ђорђевића, довољна је морална подршка и нама је довољно да наставимо да радимо како треба", изјавила је председница Ћирић.

Директор Ђорђевић се захвалио Општини Рума и председници Ћирић што су покренули иницијативу да зграда Поште у Руми добије потпуно другачији изглед.

"Наш план јесте био од самог почетка да на неки начин улажемо у све зграде, Пошта је огледало државе и треба да осликава како држава изгледа. Преко 1500 локација је врло тешко да се уради за неко кратко време. Чинимо све да их буде што више, али захваљујући овако друштвено одговорним општинама и појединцима ми ћемо уз њихову помоћ брже доћи до тог циља. Идеја јесте да оне изгледају модерно, да изгледају савремено и да пружају максималне услуге својим грађанима за које и постоје. Искористио сам прилику да причам са својим запосленима зато што "Пошта Србије" од 2021. године постиже одличне резултате, они свакако могу да буду још бољи, схватамо и критичаре који говоре у том правцу да би требало да буде боље и ми то желимо првенствено због наших грађана јер њима дајемо услугу, али са контра стране то морају да осете и запослени у Пошти. У овој години поред тога што улажемо у опрему, у нове услове рада, обезбедили смо им нове униформе, нова возила, здравствене прегледе, осигурање први пут имају 24/7, имали су 13. плату, сад ће бити поново додатак на плату у новембру и децембру и повећање плате од јануара месеца. Најавио сам свим запосленима да могу да очекују у наредном периоду још лепих вести и сигуран сам да ће бити задовољни са тим", рекао је Ђорђевић.

 
donor
donor
donor
donor