img

Вести

Модернизација зимске службе за ефикаснији рад током зимских месеци

img

Print

Општина Рума спремно дочекује предстојећу зимску сезону. Улице у граду и градске површине одржава ЈП „Комуналац", док ће села, путеве I и II реда и некатегорисане путеве чистити АД „Сремпут" Рума.

Ове године Општина Рума је издвојила рекордних 113 милиона динара за модернизацију ЈП Комуналац", од чега су значајна средства уложена у зимску службу.

Тим поводом председница Општине Рума Александра Ћирић је данас, у друштву начелника Општинске управе Душана Љубишића, присуствовала смотри зимске службе у ЈП Комуналац", али и смотри зимске механизације у бази АД „Сремпут".

Зимска служба ће захваљујући нашем улагању радити много ефикасније, подигли смо њен капацитет за 50 одсто у односу на претходну годину. Између осталог, набављен је нов ауто-подизач и два чистача снега, тако да пуним капацитетом спремно дочекујемо зимску сезону, а према најављеним температурним прогонозама први снег се очекује већ за недељу дана. Биће то најбоља тест проба за наше јавно предузеће да видимо како то нова механизација чисти улице на територији града", изјавила је председница Ћирић.

АД Сремпут" је задужен за путеве првог и другог реда који пролазе кроз територију наше општине. Видимо да су они у потпуности спремни за предстојећу зимску сезону. Имају на располагању сву потребну и могу слободно да кажем најмодернију механизацију. Ипак је реч о озбиљном предузећу које одржава државне путеве стога њихова механизација мора бити на завидном нивоу. Задовољна сам и очекујем да путеви увек буду чисти и безбедни за саобраћај", закључила је председница Ћирић.

За предстојећу зимску сезону обезбеђене су довољне количине залиха соли, а зимска служба, кажу надлежни, располаже са адекватним бројем људи.
donor
donor
donor
donor