img

Вести

ФСС донирао опрему за десет румских клубова

img

Print

Директор млађих селекција Фудбалског савеза Србије и некадашњи А репрезентативац наше земље Никола Лазетић уручио је данас у Руми, спортску опрему и реквизите представницима десет фудбалских клубова из наше општине.

Примопредаја спортске опреме обављена је у просторијама Општинског фудбалског савеза Рума, а поклони Фудбалског савеза Србије намењени су млађим селекцијама.

Лазетић је истакао да ФСС гледа да у сваком моменту помогне, под знацима навода, мањим клубовима, који добро раде, али немају довољно средства  да обезбеде врхунске услове за све селекције.

„Млађе категорије су наша будућност. Лепо је то што су наши А репрезентативци звезде у великим клубовима, међутим, не смемо заборавити да смо сви кренули из неких мањих средина. То су заправо расадници талената и зато је ово једна од наших најважнијих акција. Желимо да деци дамо подстрек за бављење спортом, да имају што боље услове за тренинг, да напредују и једног дана постану репрезентативци. Ми ћемо акцију наставити, данас смо донирали опрему за десет клубова, а имамо обавезу да помогнемо још десет са ваше територије“, поручио је Лазетић и изразио задовољство што је спортска опрема донирана и једном женском фудбалском клубу, јер је фудбал игра за све.

Председник Општинског фудбалског савеза Руме Синиша Сремац се захвалио ФСС-у на подршци, нагласивши да је за ново руководство Општинског фудбалског савеза у фокусу развој млађих категорија.

„Желимо да одвојимо децу од телефона, рачунара, да дођу на спортске терене, али и да им тамо пружимо све неопходне услове за бављење спортом. Ми смо спортска нација, то је општепознато и штета је не искористити предиспозиције које имамо. Ми ћемо наредне године покренути и два пилот пројекта бесплатних школа фудбала у Путинцима и Платичеву. Имамо подршку и Фудбалског савеза Србије и Општине Рума и верујем да ћемо на виши ниво подићи румски фудбал“, казао је Сремац.

Данас су спортску опрему добиле млађе селекције: ФК 1. мај, ГФК Словен, ШФ Фрушкаћ, ФК Јединство, ЖФК Рума, ФК Слога Вогањ, ФК Сремац Добринци, ФК Граничар Грабовци, ФК Партизан Витојевци и ФК Борац Стејановци.
donor
donor
donor
donor