img

Вести

Додела награда и јавних признања Општине Рума

img

Print

Ближи се 24. новембар значајан датум у историји нашег града, када је донета одлука на Великом народном збору, у кући народног трибуна Жарка Миладиновића, о присаједињењу Срема Краљевини Србији.

24. новембар се у Руми слави као Дан општине, али и слава града, јер се истог дана празнује Свети Стефан Дечански.

Традиционално тог дана, на свечаној академији у Културном центру, биће додељена и јавна признања заслужним грађанима и организацијама.

Одлука о додели јавних признања и награда у 2022. години усвојена је на последњој седници Општинског већа, а врло брзо ће се наћи пред одборницима Скупштине Општине Рума.

Румска повеља у 2022. години, за изузетне резултате у области музичког стваралаштва, као и за допринос промоцији Општине Рума у земљи и иностранству, додељује се: Вокално-инструменталном етно ансамблу „Врело".

Захвалнице Општине Рума у 2022. години и новчане награде, у износу од по 30.000,00 динара, додељују се Ђорђу Бошковићу из Руме, музејском саветнику - историчару, за дугогодишњи научно-истраживачки рад и истакнут допринос у откривању и очувању историје Руме; Стефану Зубовићу из Руме, члану Џудо клуба „Словен" из Руме, за постигнуте изузетне резултате;  Весни Димов из Руме, васпитачици у пензији, за дугогодишњи васпитни рад у УПВО „Полетарац" и истакнут допринос у васпитању многих генерација; Драгомиру Јанковићу из Руме, музејском саветнику - историчару, за дугогодишњи научно-истраживачки рад и истакнут допринос у афирмисању културе у Руми: Горану Бајићу из Жарковца, предузетнику, за допринос развоју и афирмацији Општине Рума, те представљању Општине Рума у најбољем светлу, Весни Субашић из Руме, учитељици, за дугогодишњи образовни рад у ОШ „Вељко Дугошевић" у Руми и истакнут допринос у образовању многих генерација и академику проф. др Хаџи Милутину Стојковићу из Руме, за значајан допринос развоју и афирмацији Општине Рума.

Звање почасног грађанина Општине Рума у 2022. години, због резултата и достигнућа од значаја за унапређење, развој и афирмацију Општине Рума, ове године неће бити уручено, јер није било поднетих предлога.
donor
donor
donor
donor