img

Вести

Ново улагање у обнову предшколских објеката

img

Print

Општина Рума издвојиће новац за замену столарије и обнову фасаде на предшколском објекту „Управа“ у Главној улици у Руми. Председница Општине Рума Александра Ћирић обишла је данас објекат који располаже са 80 места за боравак деце, како би са директорицом УПВО „Полетарац" Сањом Шимић разговарала о планираним активностима на обнови вртића.

„Желимо да сва деца на територији наше општине имају одличне услове за боравак у својим вртићима. Општина Рума је једини град у Србији где су бесплатни вртићи за децу, градимо нови објекат по највишим европским стандардима како бисмо укинули листе чекања и улагаћемо у постојеће објекте како бисмо створили што боље услове нашој деци", казала је председница Ћирић.

Установу за предшколско васпитање и образовање „Полетарац“ похађа око 1340 деце. У Руми, постоји седам објеката, две групе деце (полудневни боравак) у основној школи „Змај Јова Јовановић“ и две групе у ОШ „Вељко Дугошевић“ (целодневни боравак). У селима на територији наше општине ради 16 васпитних група, 15 група полудневног боравка и једна група у Добринцима са целодневним боравком.

 
donor
donor
donor
donor