img

Вести

Санација Центра за социјални рад Општине Рума

img

Print

Зграда Центра за социјални рад још један је у низу објеката чију је реконструкцију ове године започела Општина Рума, након више деценија у којима није било значајнијих улагања у ову за грађане важну установу социјалне заштите.

Председница Општине Рума Александра Ћирић обишла је данас, заједно са директором Центра за социјални рад Милошем Кулпинцем, радове на уређењу и реконструкцији зграде у којој је ова установа смештена још од раних 60-их година прошлог века.

"Најпре смо променили столарију средином године, а сада се радови одвијају на крову установе, мења се цреп и комплетна кровна конструкција заједно са олуцима пошто је зграда имала проблем са прокишњавањем. Желимо да решимо проблем влаге, заменимо електроинсталације, уредимо тоалете и окречимо цео објекат", изјавила је председница Ћирић и нагласила да је апел за уређење дошао од самих грађана.

"Ми смо слушали апеле наших суграђана који су нам сугерисали да зграда у којој се налази Центар за социјални рад је у прилично лошем стању. Послушали смо наше грађане, издвојили средства из буџета да реновирамо ову зграду да буде репрезентативан пример, јер долази велики број људи и корисника", казала је председница Општине Рума.

Санација крова и замена столарије допринеће и већој енергетској ефикасности, оценио је директор румског Центра за социјални рад Милош Кулпинац, захваливши се председници Ћирић и локалној самоуправи на разумевању.

"Наша установа има заиста широк делокруг рада, велики спектар услуга и годишње сарађујемо са преко 4.000 грађана. Стога јасно је да је потребно обезбедити достојне услове у објекту и за рад запослених и за посете наших корисника", рекао је Кулпинац.

Он је додао и да је Центар за социјални рад у сарадњи са Општином Рума обезбедио огрев за социјално најугроженије, те да ће он ускоро бити допремљен на адресе грађана.

"Свака породица ће добити минимум по метар дрва, а уз то можемо да кажемо да је Општина обезбедила и енергетске ваучере па ћемо заједно удружено са тим подржати социјално угрожене људе. Преко Центра за социјални рад биће обезбеђено 400 до 500 породица, али у сарадњи са Црвеним крстом акцијом ћемо обухватити дупло више породица", истакао је Кулпинац.

За реконструкцију крова и замену столарије из општинског буџета издвојено је нешто преко 4,5 милиона динара.
donor
donor
donor
donor