img

Вести

Штаб за ванредне ситуације - Зимска служба са новом механизацијом дочекује зимску сезону

img

Print

Са новом механизацијом, довољним количинама соли и адекватним бројем људи Зимска служба Општине Рума дочекује предстојећу зимску сезону.

На данашњој 4. седници Штаба за вaнредне ситуације Општине Рума усвојен је План зимског одржавања путне инфраструктуре (2022/2023) на територији наше општине по коме ће надлежност у граду бити на ЈП "Комуналац", a у селима, путевима I и II реда  и некатегорисаним путевима на АД "Сремпут" Рума.

"Ове године смо издвојили рекордну суму за набавку нове механизације за ЈП "Комуналац", а део средства је искоришћен управо за модернизацију зимске службе. Обезбеђене су довољне количине соли, око 125 тона, тако да се спремно дочекује предстојећа зимска сезона. Очекујемо да нећемо имати никаквих непредвиђених ситуација, па чак и ако буду евентуалне елементарне временске непогоде, у садејству са "Сремпутом" ћемо реаговати и на време ћемо очистимо све наше путне правце како би били проходни", казала је председница Општине Рума Александра Ћирић.

ЈП "Комуналац" ће поред градских улица бити задужен и за Градски трг и површине јавне намене.

"За ту сврху смо ангажовани са три камиона, са плуговима и посипачима соли, један трактор који такође има снежни плуг и један утоваривач који у случају да дође до већих снежних падавина ће помоћи. У магацинима се тренутно налази 125 тона соли тако да смо у овом тренутку спремни за евентуалне снежне падавине. 15. новембра планирамо смотру механизације и опреме и показаћемо да смо спремни за ову зимску сезону", рекао је директор ЈП "Комуналац" Драган Панић.

Што се тиче социјално угрожене категорије становништва у сарадњи са Црвеним крстом и Центром за социјални рад Општина Рума је обезбедила неопходан огрев.

"Подела ће обухватити домаћинства и на територији самог града Руме и по месним заједницама, свих 16 села. Подела огрева је кренула у наредних месец дана ће сви бити снабдевени. Такође и пакети хране и намирница и пакети одеће за најугроженије категорије нашег становништва су спремни и ту је такође започела подела", изјавила је председница Ћирић.
donor
donor
donor
donor