img

Вести

Уклањање нелегалних објеката на Борковачком језеру

img

Print

Општина Рума и Општина Ириг пре шест месеци су у јавност изашли са заједничким пројектом уређења читавог излетишта парк шуме Борковац, самог приобаља и језера. У току је израда Измена и допуна Плана детаљне регулације како би могао да се реализује и заједнички пројекат пешачко-бициклистичке стазе око целог језера.

Када је реч о плажи она се налази у румској катастарској општини и локална самоуправа је обећала грађанима да ће уредити Борковац, да ће он постати не само најомиљеније, него и најлепше излетиште, поручила је председница Општине Рума Александра Ћирић, која је данас заједно са председником Општине Ириг Тихомиром Стојаковићем и начелником Општинске управе Душаном Љубишићем присуствовала и уклањању преосталих нелегалних објеката на језеру, што је један од услова за формирање нове туристичке понуде.

"Имали смо на нашој територији изнад језера тридесетак нелегално изграђених објеката у виду викендица, камп-приколица. Наша комунална и грађевинска инспекција је три пута долазила овде, доносила обавештења о нелегалности објеката, о томе да треба грађани сами да уклоне нелегалне објекте, остављала бројеве телефона на које могу да се јаве да добију детаљна обавештења како би се уклонили објекти. Већина власника је уклонила у складу са одлукама наше грађевинске инспекције своје објекте, остало је неких пет објеката чије је уклањање морала преузети Општина Рума", казала је председница Ћирић.

Парцела са које су уклоњени нелегални објекти биће приведена намени, а председница Ћирић је напоменула да је у току израда идејног решења како ће изгледати сама обала односно плажа и парцела изнад плаже, где се планира формирање спортско-рекреативног центра, терени за разне спортове, клупе за одмор, лепо уређена плажа како би грађани могли да имају комплетно уживање на свом омиљеном излетишту.

Када је реч о иришкој катастарској општини она на Борковачком језеру броји 56 нелегалних објеката, истиче председник Општине Ириг Тихомир Стојаковић и додаје да ће као и у Руми, инпекција изаћи на терен и обавестити власнике да морају уклоните нелегалне објекте.

"Не постоји основ за легализацију тих нелегалних објеката. Ми смо пописали објекте, идентификовали власнике, инспекција ће обићи терен, издати решења о уклањању објеката и апеловао бих на грађане да их сами уклоне. У обавештењу ће бити назначен рок који им је на располагању да уклоне објекте. Уколико то не учине, бићемо принуђени да ми то урадимо, баш као што је то случај и у Руми", казао је Стојаковић.
donor
donor
donor
donor