img

Вести

Презентоване кредитне линије Развојног фонда Војводине

img

Print

Развојни фонд Војводине презентовао је данас Румљанима, у Културном центру "Брана Црнчевић", кредитне линије намењене регистрованим пољопривредним газдинствима, правним лицима и предузетницима за набавку нове и половне пољопривредне механизације, куповину пољопривредног земљишта, ИПАРД програм, инвестиције, тос, обртна средства, туризам (субвенционисана камата), финансирање климатски одрживих инвестиција.

Представник РФВ Дејан Славујевић из сектора за кредите се захвалио Општинскоj управи на подршци да се и ове године успостави директан контакт са свим заинтересованим људима за неку од 15 кредитних линија колико их је тренутно на располагању.

Кредити су са роковима отплате до 7 година, грејс периодом до 24 месеца, а за разлику од других финансијских кућа, банака, у случају превремене отплате кредита враћа се само остатак главнице од тог тренутка, нема негативних каматних стопа, чак будући корисници бирају и тај грејс период који могу да скраћују и како ће да враћају кредит, да ли ће на месечном, тромесечном или шестомесечном нивоу, казао је Славујевић.

"Новина коју смо морали да мењамо је каматна стопа. Нудимо девизне кредите, то је 2 одсто камата плус шестомесечни еурибор, а за динарски је 0,8 посто плус референтна каматна стопа Народне банке која је у овом тренутку 4,0012. Ми смо повољнији у односу на остале банке. Имамо 8 кредитних линија намењених пољопривредним газдинствима, затим врло занимљиву кредитну линију за куповину половне механизације, то је петогодишњи кредит са шест месеци грејс периода где не условљавамо кориснике ни у кубикажи, снази, они сами бирају шта им одговара. Покрајински секретаријат за привреду и туризам субвенционише и суфинансира две кредитне линије нашег фонда. Такође, имамо дугорочне кредите за ИПАРД инвестиције где дајемо подршку као финансијски сервис људима који су прошли на ИПАРД пројектима", изјавио је Славујевић.

На презентацији кредитних линија у Културном центру се могло чути и да су поједностављени начин и процедура за добијање кредита, па је тако потребно доћи само једном у Нови Сад на потписивање уговора.

Развојни фонд Војводине од ове године у понуди има дугорочни кредит за финансирање климатки одрживих инвестиција, што је новина код нас, напомиње Славујевић и додаје да РФВ иде у корак са светом и прати  светске трендове и примењује их на нашем тржишту.
donor
donor
donor
donor