img

Вести

Одржана LXXV седница Општинског већа

img

Print

Већници су на данашњем заседању као прву тачку дневног реда разматрали Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Рума за период од 1. јануара 2022. године до 30. септембра 2022. године

Приходи и примања буџета општине Рума за период од 1. јануара до 30. септембра 2022. године остварени су у укупном износу од 2.120.886.303,17 динара и у односу на планиране приходе у 2022. години остварени су са 64,53%.

"Задовољни смо извршењем буџета, наш циљ да током ове године реализујемо што више пројеката и планова које смо на почетку године зацртали и обећали грађанима и на добром смо путу да тај план остваримо", казала је председница Општине Рума Александра Ћирић.

Већници су усвојили и Нацрт одлуке о комуналној милицији општине Рума. План је да се од наредне године оформи одељење комуналне милиције у нашој општини које ће бројати 10 радника са начелником комуналне милиције, а циљ је повећање ефикасности рада у сфери комуналне инспекције.

"Све оно где комунална инспекција стаје са својим надлежностима, ту комунална милиција наставља, а у фокусу ће бити поштовање јавног реда и безбедности, да немамо више учестале нападе на дечије паркиће, случајеве вандализма не само у парковима, већ на јавним површинама, споменицима и сл. Комунална милиција ће бити доступна свим грађанима и радиће 24 часа, а очекујемо да ће након свих процедура са радом почети почетком 2023. године", изјавила је председница Општине Рума Александра Ћирић и напоменула да ће нови радници проћи обуку како би на адекватан начин и у складу са законским одредбама обављали своју дужност.

Општина Рума је на основу успеха, резултата и захтева спортских клубова одобрила средства за више фудбалских клубова, али и за Рукометни клуб "Рума", Атлетски клуб "Рума", Џудо клуб "Словен", Спортско кошаркашко удружење "Џез баскет" и Фитнес студио Мирјане Јовић. Новчане помоћи одобрене су и КУД "Бисер" Путинци(100.000 динара) и СУБНОР-у Општине Рума(50.000).

Општина Рума финансираће са 450.000 динара пројекат Удружења спорт за све „Мост“ Рума којим ће бити обухваћемо 3.688 ученика из наше општине. Пројекат подразумева тестирање ученика ради процене  здравственог стања и моторичких способности деце, као и препознавања ризика од гојазности.

Изгласан је и Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о локалним комуналним таксама, а разлог јесте усклађивање са важећим прописима Републике Србије, Закона о рачуноводству, с обзиром на то да се до сада у одлуци нису експлицитно налазила микро правна лица.

Усвојен је и Закључак о преносу опреме Ватрогасно спасилачком воду Рума, а вредност нове опреме којом ће се унапредити рад ватрогасне службе износи близу 500.000 динара.
donor
donor
donor
donor