img

Вести

Пет породица добило средства за куповину кућа на селу

img

Print

У Палати Србија ове седмице потписани су уговори за куповину сеоских кућа са окућницом између Министарства за бригу о селу, Општине Рума и корисника средстава - породица са територије наше општине која су добила средства по конкурсу.

Захваљујући конкурсу Министарства за бригу о селу свој дом добиће пет породица из румске општине, а циљ програма је помоћ брачним паровима, младим пољопривредницима, ванбрачним паровима и  самохраним родитељима до 45 година старости да реше стамбено питање, али и оснаживање села и повећање број становништва у руралним деловима Србије.

За живот на селу одлучили су се: Мирјана Миленковић и Велимир Влајсављевић (Хртковци), Бојана Јовановић (Грабовци), Тијана Томић и Лазар Костић (Грабовци),  Гордана Јовановић (Добринци) и Вера Ленхард (Буђановци).

У име Општине Рума и свих породица које су добиле средства за куповину кућа, заменица председника Биљана Поповић Јовановић изразила је захвалност министру Милану Кркобабићу и Министарству за бригу о селу и поручила да ће румска локална самоуправа бити поуздан партнер ресорном министарству и у наредним пројектима.

Јавни конкурс за реализацију програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2022. годину отворен је до 1. новембра, до када сви заинтересовани могу да доставе пријаве, а више о конкурсу и потребној документацији погледајте на сајту Министарства за бригу о селу.

 
donor
donor
donor
donor