img

Вести

Дечија недеља- Дан отворених врата

img

Print

Под слоганом „Шта детету треба да расте до неба?!" ове седмице се у нашој земљи одржава манифестација „Дечија недеља", чији је циљ скретање пажње јавности на децу и младе, на њихове потребе и права у породици, друштву и локалној заједници, на права да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење својих потенцијала.

Румске школе и вртићи припремиле су за ову седмицу богат програм који обухвата све области дечијег стваралаштва, као и бројне спортске активности.

У Градској кући у Руми поводом "Дечије недеље" уприличен је и традиционални Дан отворених врата, а малишане из основних школа широм наше општине угостиле су председница Општине Рума Александра Ћирић и заменица Биљана Поповић Јовановић. Уз дружење, пригодно послужење, деци су уручени и поклони у виду школског прибора, бојанки, сликовница и друштвених игара.

"Ове године је веома леп слоган „Шта детету треба да расте до неба?!". Ја сматрам да детету треба само мало пажње и љубави да би заиста израсло до неба, а наша дужност јесте да им обезбедимо све неопходне и потребне услове за безбрижно и здраво детињство и одрастање. Такође, морамо им обезбедити што боље услове школовања, што боље услове рада за њихове учитеље, касније наставнике, да школе буду функционалне и уређене, да им обезбедимо уџбенике, квалитетан програм наставе како би они стекли што више знања, које ће им касније бити неопходно у одрастању и у животу", поручила је председница Ћирић.

 
donor
donor
donor
donor