img

Вести

Безбедност на првом месту - Такмичење у ССШ "Стеван Петровић Бриле"

img

Print

Средња стручна школа "Стеван Петровић Бриле" из Руме организовала је данас школско такмичење из познавања саобраћајних прописа и спретности вожње трактора, са циљем да показно - едукативним садржајима употпуни практична знања својих ученика.

Покровитељи пројекта "Безбедан трактор и остале пољопривредне машине у саобраћају" су Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Агенција за безбедност саобраћаја и Општина Рума.

Пре самог школског такмичења, сви ученици су присуствовали и предавању о безбедности у саобраћају, што је веома важна друштвена тема сматра директор Пољопривредне школе Душан Стојанац.

Подршку данашњем такмичењу дала је и компанија "AgroTECH" која је обезбедила и награде за најбоље ученике.

Шефица Одељења за друштвене делатности Бобана Малетић похвалила је рад ССШ "Стеван Петровић Бриле", нагласивши чињеницу и да румска локална самоуправа улаже значајна средства како би се побољшали услови за школовање.

"Ова школа се истиче по бројним пројектима који су привукли пажњу Покрајине, Републике, али и Европске уније и то је производ доброг рада свих у школи. Са друге стране Општине Рума улаже значајна средства  како у основне тако и у средње школе. Посебно бих истакла инвестициона улагања, улагања у набаку опреме и набавку уџбеника за опсновне школе. Школа домаћин је доживела потпуни преокрет  увођењем новог смера  у школској 2021/2022 години-стоматолошка сестра техничар где је уписивост и даље 100 посто. Тако школа данас броји 270 ученика у 13 одељења, док је тај број у 2020/2021 износио 220 у 11 одељења. Ка овој школи гравитирају ученици са подручја територије других општина што говори о квалитету школске установе", истакла је Бобана Малетић. 

Ове године се такмичило 13 такмичара, међу њима и једна ученица, што је веома важно за разбијање предрасуда да је вожња трактора мушки посао, напомиње Драган Вуцеља, професор пољопривредне механизације у ССШ "Стеван Петровић Бриле".

"Такмичење је значајно ради подизања квалитета наставе, поготово практичне. Значајно је и за промоцију школе, јер смо окупили осмаке будуће средњошколце, да виде шта се дешава у нашој школи, да смо установа која прати све позитивне трендове. Суфинансијер наше радионице је Покрајински секретаријат за пољопривредеу, водопривреду и шумарство, а ту су и спонзори, компанија "AgroTECH" која је обезбедила трактор за такмичење, као што то увек чине. Опет су нам дали најновији трактор тако да су се деца као и увек припремала на најсавременијим машинама", казао је Вуцеља.
donor
donor
donor
donor