img

Вести

Почиње попис

img

Print

У суботу 1. октобра пописивачи излазе на терен и врше попис до краја месеца.

Пописна комисија општине Рума извршила је све неопходне припремне процедуре према инструкцијама Завода за статистику.

Пописивачи су акредитовани, опрема је тестирана и у саму реализацију пописа на терену, у нашој општини, је укључено 88 пописивача и њихових 12 инструктора.

Инструктори и пописивачи су већ обишли терен, тј. пописне кругове пре самог почетка пописа и упознали се са пописним круговима на којем ће бити ангажовани и спремно дочекују 1. октобар 2022. и сам старт пописа у 8 часова.

Пописивачи који ће од суботе ујутру бити на терену имаће легитимације, попис врше електронски, путем апликације на лаптопу и само пописивање би требало да траје око тридесетак минута.

Обавеза свих грађана који се затекну je да се попишу.

Грађани не треба да страхују, прикупљени подаци се могу користити искључиво у статистичке сврхе и ни за шта друго, то је законом прописано. Уколико пописивачи не затекну грађане на адреси, обавезни су да дођу још једном, а ако и тад не буде никога оставиће обавештење са бројем телефона како би могли да уговоре термин посете за попис.

Током пописа је организовано и дежурство у просторијама Пописане комисије у периоду од 8 часова до 20 часова, сваког дана од 1.10. до 31.10.2022. године.

Грађанима је у том периоду на располагању број телефона 022-433-910 и овим путем могу да контактирају Пописну комисију општине Рума.
donor
donor
donor
donor