img

Вести

Одржана 73. седница Општинског већа

img

Print

Данас је у Градској кући у Руми одржана 73. седница Општинског већа на којој је донета одлука да се за набавку огрева за социјално угрожено становништво издвоји 13.620.000 динара.

"Предстоји нам неизвесна зима у смислу енергената, опет понављам биће довољно гаса и мазута и струје, али социјално угрожено становништво мора бити обезбеђено тако да смо издвојили ову значајнију суму за набавку огрева за ову категорију становништва", рекла је након седнице председница Општине Рума, Александра Ћирић.

Чланови Већа усвојили су предлог Коначне ранг листе пројеката за бесповратно суфинансирање активности на инвестиционом одржавању и својстава зграда на територији Општине Рума.

"Коначно је оформљена ранг листа за фасаде у централном градском језгру. Оно што је Општина издвојила односно покренула ову меру, а то је 95 посто учешћа Општине Рума у санацији, у поправци фасаде у централном градском језгру. На конкурс су се пријавиле три стамбене зграде, а то су Главна 137, Главна 139 и Железничка 1. Најчистија папирологија је за Главну 137 и до краја године је реално да се изведе барем једна реконструкција фасаде тако да смо веома задовољни што ћемо успети да реализујемо овај пројекат и крећемо у један велики пројекат који ће трајати наредних неколико година, уређење централног градског језгра, уређење Руме као града, тако да Рума добије коначно онај сјај какав заслужује. Већ до краја године имаћемо лепо уређену фасаду на самом центру", рекла је председница Ћирић.

На седници је усвојена Измена Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја којим се опредељују додатна средства у износу од 3.000.000 динара за финансирање мере субвенције за осигурање.

"Не можемо да утичемо на временске услове, или буде велика поплава или суша, увек нешто недостаје за неки нормалан развој пољопривреде. Зато смо ми ту да настојимо да помогнемо колико год можемо као Општина како би омогућили пољопривредницима да опстану у својој производњи и дали им подстрек да даље у кризним годинама каква је ова, заиста ово је била сушна година, велике врућине и суше су задесиле нашу земљу и ми пољопривредницима овим програмом и овом мером помажемо", изјавила је председница Ћирић.
donor
donor
donor
donor