img

Вести

„Јединство“ победник Купа – Председница Ћирић уручила новчане награде финалистима

img

Print

На стадиону ГФК „Словен“ у Руми данас је одржано финале Купа Општинског фудбалског савеза Рума, у коме су се састале екипе ФK „Јединство” из Руме и ФK „Полет” из Никинаца.

„Јединство“ је савладало „Полет“ резултатом 3:0, а утакмици је присуствовала и председница Општине Рума Александра Ћирић која је победничкој екипи уручила пехар и новчану награду у износу од 100.000 динара, а другопласираној екипи новчану награду од 50.000 динара.

Општина Рума је ове године издвојила 34.000.000 динара за спортску инфраструктуру, а за суфинансирање фудбалских клубова са територије наше општине 22.000.000 динара, што је 25% више него за претходну годину, изјавила је председница Ћирић честитавши финалистима на приказаној игри, а пре свега на спортском духу и фер-плеју.

Општина Рума подржава наше спортисте, кроз улагање у спортску инфраструктуру, суфинансирање клубова ми желимо да им дамо подстрек да се и даље боре,такмиче, да дају пример млађим генерацијама о важности бављења спортом. Наредне године ћемо се потрудити да још више улажемо у спорт и спортску инфраструктуру, како бисмо свим нашим спортистима омогућили што боље услове за тренинге, а самим тим и постизање одличних резултата“, поручила је председница Ћирић.

Председник Општинског фудбалског савеза Руме Синиша Сремац се захвалио локалној самоуправи на великој подршци, како спортским институцијама, тзако и самим клубовима.

Спортска инфраструктура је значајно боља него раније, Општина Рума има слуха за потребе клубова и на основу тих захтева се раде инвестиције. Уз помоћ локалне самоуправе ми ћемо кренути у реализацију нашег приоритетног пројекта, а то је улагање у млађе категорије. Покренућемо наредне године два пилот пројекта бесплатних школа фудбала у Путинцима и Платичеву. Ми имамо подршку и Фудбалског савеза Србије, па ћемо тако врло брзо свим клубовима у нашој општини поделити опрему и реквизите намењену млађим категоријама, јер будућност је у њима“, казао је Сремац.

Освајањем трофеја „Јединство“ је обезбедило пласман у ново такмичење Куп подручног фудбалског савеза Срем.
donor
donor
donor
donor