img

Вести

Оборен рекорд Румског полумаратона – Најбржи Стенли Кипруто и Нора Тркља Боца

img

Print

Рекорди су обележили овогодишњи 4. Румски полумаратон. У сјајној спортској атмосфери Кенијац Стенли Кипруто оборио је доскорашњи рекорд стазе и поставио нови са резултатом 1:06:44. У женској конкуренцији славила је, са новим личним рекордом, Нора Тркља Боца 1:21:41 атлетичарка београдске Црвене Звезде, родом из Суботице.

После двогодишње паузе, због познате епидемиолошке ситуације, Спортски савез Општине Рума уз подршку локалне самоуправе организовао је Румски полумаратон, а одзив од преко 350 учесника доказ је да је ова трка и те како прихваћена на атлетској мапи Србије, али и региона.

„Задовољан сам, добри су били временски услови, изузетно му је драго што сам оборио рекорд у Руми и радујем се да поново дођем следеће године“, казао је након тријумфа победник Стенли Кипруто..

Велику подршку је Стенли имао и од наше прослављене атлетичарке Оливере Јевтић, такође чланице АК „Младост“ Ужице, коју је нажалост повреда спречила да данас трчи у нашем граду.

„Пресрећна сам јер је Стенли Кипруто мој дугогодишњи пријатељ, од 2012. године он долази у Србију. Знате да је Стенли у Кенији био мој заштитник када је тамо био рат. Драго ми је да је он овде трчао и победио и ја сам планирала да учествујем и оборим рекорд стазе, али сам пре два дана имала пех, искренула сам зглоб, тако да сам морала пропустим трку. Рума је дивна, хвала организаторима што су ме звали, ја сам заиста желела да дођем и оборим рекорд. Прошле седмице сам победила у Сарајеву и тамо постигла рекорд, да сам то поновила и овде би то био рекорд, али ето и повреде се дешавају, видимо се наравно следеће године, ако не тркачки, онда опет у улози тренера“, уз осмех је констатовала сјајна српска олимпијка Оливера Јевтић.

Победници у женској конкуренцији Нори Тркљи Боци ово је био први наступ у нашем граду, а памтиће га и те како, јер је оборила лични рекорд.

“Не могу да вам опишем колико сам срећна, након дуго времена, била сам спремна још на пролеће, али се није дало. Јако је тешка стаза, време је било добро, први пут сам трчала у Руми и и остварила мој најбољи до сада резултат“, казала је победница.

Велику подршку током целе трке имали су атлеричари од публике која им је давала подстрек да пруже свој максимум. За председника Скупштине Општине Рума Стевана Ковачевића нема дилеме да је Румски полумаратон међу најзначајнијим спортским манифестацијама.

„Румљани поштују ову манифестацију и прихватили су је, она је постала препознатљива изван оквира нашег града, јер имамо и такмичаре који долазе из иностранства. Издвајамо много средстава за спорт, а ова манифестација је битна јер помаже у нашим напорима да афирмишемо спортске стилове живота и мотивишемо младе људе да се укључе у спортске активности. Такође, садржана је и значајна туристичка димензија, Рума постаје препознатљива не само по значајним културним манифестацијама, него и по овако великим и афирмисаним спортским догађајима“, рекао је Ковачевић.

Поред централне трке – полумаратона, одржана је и штафета 3х7 километара, ДДОР трка задовољства и традиционални Неон Бамбини маратон за најмлађе Румљане.

Организатори су обезбедили пехаре, медаље и вредне новчане награде, а поред пет најбољих у мушкој и женској конкуренцији награђени су и најбржи Румљани, најстарији и најмлађи учесник и најбољи у категоријама 40+,50+,60+ година.

Добро познати АНИП „Бранко Радичевић" и група Врело су употпунили музички део програма манифестације и по ко зна који пут награђени су великим аплаузима румске публике.

Комплетне данашње резултате можете погледати овде.

 
donor
donor
donor
donor