img

Вести

Општина донирала опрему Ватрогасно - спасилачкој јединици - Едукативно дружење ватрогасаца са децом на Градском тргу

img

Print

Поводом  обележавања Дана Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије  и славе ватрогасаца – спасилаца  Србије, Одељење за ванредне ситуације у Сремској Митровици изводи јавне показне вежбе и организује тактичко-техничке зборове у Руми, Шиду, Пећинцима, Старој Пазови, Инђији и Сремској Митровици.

Јавне показне вежбе и тактичко – технички зборови реализују се до 24. септембра 2022. године. Циљ ових промотивних активности је демонстрација спремности и обучености ватрогасаца – спасилаца да хитро и ефикасно реагују у случајевима када евентуално могу бити угрожени животи грађана и њихова имовина.

Такође, овакве вежбе су и прилика за разгледање ватрогасних  возила и опреме, као и дружење и разговор ватрогасаца – спасилаца са грађанима, посебно са децом.

Управо такав један догађај организован је данас на Градском тргу у Руми, а едукативном предавању присуствовали су најмлађи суграђани, малишани из УПВО "Полетарац". Ватрогасци су деци говорили о опасностима од пожара, о томе како треба да одреагују, но, најзанимљивији део данашњег дружења било је свакако разгледање самих ватрогасних возила.

На једној од последњих седница Већа Општина Рума је издвојила средства за куповину нове опреме коју су данас румским ватрогасцима симболично предали председница Општине Рума Александра Ћирић и начелник Општинске управе Душан Љубишић.

"Ватрогасно - спасилачке јединице увек морају бити у приправности и када се нешто деси најпре њих зовемо, било да су у питању пожари, поплаве, за све елементарне непогоде они су нам први којима се обратимо. Наша је дужност да им помогнемо колико можемо. Ове године смо им помогли куповином нове опреме у вредности од 500.000 динара. Они су се нама обратили за помоћ, навели су шта им је тренутно најнеопходније. Купили смо им пумпе, кациге, црева за извлачење воде и против пожара. Договорили смо се да у наредној години заједно се састанемо, видимо које су њихове потребе па да наставимо да им даље у етапама помажемо, како би на што ефикаснији начин могли да обављају своју дужност", изјавила је председница Ћирић.

Румски малишани су данас на Градском тргу од припадника ватрогасно - спасилачке јединице поред слаткиша на поклон добили  књиге, бојанке и приручнике прилагођене дечијем узрасту на тему како се понашати у ванредним ситуацијама.
donor
donor
donor
donor