img

Вести

Бронза на Европском првенству за румског џудисту Стефана Зубовића

img

Print

Румљанин Стефан Зубовић освојио је бронзану медаљу на Европском првенству за јуниоре у категорији - 81 кг.

Првенство се одржало у престоници Чешке - Прагу, а  Стефан (такмичар Џудо клуба "Словен" из Руме) је до медаље дошао више него заслужено.

У првом колу победио је ривала из Пољске, у другом мечу направио је велико изненађење победивши ипоном француског прворангираног такмичара на првенству, а затим је славио и против такмичара из Босне и Херцеговине. У полуфиналу Стефан је одрадио одличан меч против италијанског џудисте освајача петог места на претходном Светском првенству. Стефан је био у предности, али тренутак непажње коштао га је пролаза у финале и Италијан је славио ипоном две секунде пре краја меча. У борби за бронзану медаљу Стефан се састао са другом из националне селекције, одличним репрезентативцем наше земље Велимиром Kосовићем којег је победио ипоном, остваривши највећи успех у каријери до сада!

Румски тренер Бранислав Бјелић и српски репрезентативац Миљан Радуљ који тренира са нашим Стефаном, улепшали још више ово првенство освојивши још једну бронзу за Србију у категорији -90 кг!
donor
donor
donor
donor