img

Вести

Укључи се, предложи пројекат!

img

Print

Грађани румске општине могу до 28. септембра предлагати пројектне идеје које ће се уврстити у локални буџет за 2023. годину.

Ваше предлоге, који могу да побољшају живот у локалној заједници, можете слати електронским путем на мејл: participativno@ruma.rs а образац можете преузети овде.

Кутије за прикупљање предлога постављене су на 18 локација у нашој општини, у две зграде Општинске управе у Руми (Главна 107 и Орловићева 5), као и у свим сеоским месним канцеларијама.

Најбоље идеје наћи ће се на листи приоритета, за које ће гласати грађани Општине Рума, а који ће бити финансирани из буџета у 2021. години, у оквиру пројекта Партиципативно буџетирање.

Подсећамо, сваки грађанин може да предложи колико год жели пројеката, не постоји ограничен број, али би требало да пројекти буду у интересу свих грађана, као и да су у надлежности локалне самоуправе.

Нема ни финансијских ограничења за пројекте, али акценат, као и до сада, треба да буде на микро пројектима, од локалног значаја.

Општина Рума позива све грађане да узму учешће у новом циклусу "Партиципативног буџетирања", прво предлагањем пројектних идеја, а наког тога и гласањем за оне најбоље пројекте који ће бити уврштени у општински буџет за 2023. годину.
donor
donor
donor
donor