img

Вести

Одржана 2. седница Привредног савета у новом сазиву

img

Print

У циљу унапређења сарадње локалне самоуправе и привредног сектора Привредни савет Општине Руме од недавно функционише у проширеном сазиву и сада броји 16 чланова. Данас је одржана 2. седница на којој је између осталог разговарано о тренутној привредној ситуацији у нашој општини, а привредници су анкетирани и о доступности, квалитету и ценама комуналних услуга.

Председница Општине Рума Александра Ћирић је истакла да је Рума одувек била развијени привредни центар, али да нашу општину тек очекује експанзија у привредном смислу.

"Када се заврши изградња фрушкогорског коридора, брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница па даље према Босни и Херцеговини, Рума која се природно по свом географском положају налази на раскрсници важних путева тек онда на чворишту новоизграђених, важних путева који спајају исток и запад, Рума ће постати веома популарно место, развијени привредни центар", оценила је председница Ћирић.

Кроз разговоре са привредним сектором локалној самоуправи је циљ да се створи добра привредна клима, са здравом конкуренцијом, где ће на добитку бити сви, а највише радници, казала је председница Ћирић.

"Проблем недостатка радне снаге и повећање плата у приватном сектору били су једна од битнијих тема данашњег састанка. Развијена привреда и здрава конкуренција условиће пораст зарада за раднике. На нама је да привреди помогнемо са инфраструктуром, али и да кроз школе новим образовним профилима, од заната до ИТ сектора, омогућимо компанијама које послују у нашој општини што стручнији кадар", рекла је председница Ћирић.

Када је реч о о доступности, квалитету и ценама комуналних услуга привредници су челним људима Општине Рума упутили сугестије, али изложили и проблеме са којима се суочавају.

"Пре свега су били заинтересовани за рад "Комуналца" односно претоварне станице за одвожење отпада, наплату комуналних такси, отпадних вода. Све су то теме које су за њих, али и за нас веома важне о којима смо расправљали и постигли неки договор и даљу сарадњу која је постојала од раније. Питали су за приступне путеве, за магистрални цевовод, за проблем отпадних вода, чишћење цеви, све су то проблеми који су решиви и који су у надлежности нас, односно наших јавних предузећа, које ми можемо и морамо као локална самоуправа да решимо да би остварили добру сарадњу", закључила је председница Општине Рума.
donor
donor
donor
donor