img

Вести

У току трећи термин обуке кандидата за пописиваче

img

Print

Данас је почела обука треће групе кандидата за пописиваче за територију општине Рума. Обуку је у протеклом периоду од 29. августа до 2. септембра и од 5. септембра до 9.септембра 2022. године похађало 70 кандидата за пописиваче.

Кандидати за пописиваче, обавештења о времену и месту обуке добили су телефонским путем и путем електронске поште.

Обуку је организовао Републички завод за статистику преко Пописне комисије образоване за територију општине Рума. Предавачи на обуци  су инструктори изабрани у претходном циклусу предпописних активности. Надзор над спровођењем обуке врше општински координатори који пружају помоћ у раду како инструкторима, тако и кандидатима за пописиваче.

Кандидати за пописиваче након пет дана активног рада на упознавању целокупне процедуре везане за реализацију задатака прописаних за Попис становништва, домаћинстава и станова у 2022. години, полажу тест, који ће поред активности показане на обуци бити опредељујући за избор пописивача и њихов активан рад у Попису.

Објављивање коначног списка изабраних пописивача по општинама/градовима и насељеним местима је 20. септембра 2022. године  на веб-сајтовима Завода (stat.gov.rs) и (popis2022.stat.gov.rs)
donor
donor
donor
donor