img

Вести

Велики радови на уређењу школе у Стејановцима

img

Print

Радови на уређењу подручног одељења ОШ "Вељко Дугошевић" у Стејановцима приводе се крају. Ово је највеће улагање у стејановачку школу у последњих 30 година када је део учитељских просторија адаптиран у вртић.

Спој између школе и вртића сада је добро изолован, постављена је ПВЦ столарија и по први пут је омогућено грејање међупростора између два објекта.

Радове су данас обишли председница Општине Рума Александра Ћирић и њена заменица Биљана Поповић Јовановић.

"Овом реконструкцијом смо обухватили и школу и вртић, урадили смо унутрашње комплетно глетовање зидова, кречење, хобловање паркета, споља смо уредили фасаду, заменили смо плочице где је било потребно, тако да је сада деци лепо и пријатно да бораве и да уче у једном лепшем амбијенту. Ово је мала четворогодишња школа са око четрдесетак ђака, али сва деца заслужују најбоље могуће услове за школовање. Пре две године замењена је спољашња столарија, сада смо ПВЦ прозоре и врата поставили и у унутрашњости објекта, а решили смо проблем међупростора између вртића и школе,", изјавила је Биљана Поповић Јовановић и нагласила да је напокон решен и проблем влаге.

"Велики проблем је била влага у зидовима, обављено је тзв. пресецање влаге. У плану су и неки додатни радови везани за подове, за део где су смештени кухиња и купатило, али и за кров изнад ходника тако да ћемо врло брзо компетно уредити школски простор", казала је заменица председника Општине Рума.

За досадашње радове издвојено је око 6 милиона динара, а подсетимо укупно 40 је издвојено ове године за реконструкцију школских објеката.

Ту није крај радова у Стејановцима. Општина Рума ће финансирати и постављање рефлекторске расвете на сеоском фудбалском игралишту. Такође, планирана су и нова улагању у сеоски Дом културе, репрезентативном објекту у који дужи временски период није било значајнијих улагања.
donor
donor
donor
donor