img

Вести

Добродошлица за ђаке прваке у румској општини

img

Print

Поред поделе бесплатних уџбеника за све основце Општина Рума је на посебан начин пригодним поклонима пожелела срећан полазак у школе најмлађим ученицима наше општине - ђацима првацима.

Тим поводом председница Општине Рума Александра Ћирић и њена заменица Биљана Поповић Јовановић посетиле су данас ОШ "Миливој Петковић Фећко" у Платичеву где је ове школске године уписано 27 првака.

"У једном лепом школском амбијенту смо разговарали и са ђацима и са колективом, у коме се сви труде да што боље раде свој посао. Ми као одговорна локална самоуправа настојимо са наше стране да омогућимо што боље услове за школовање деци, али и уједно и њихово безбрижно одрастање и лепо детињство. Бесплатни уџбеници који смо купили за све основце се деле ученицима, а посебно смо желели да приредимо топлу добродошлицу за све ђаке прваке, па смо им тако уручили пригодне поклоне у виду школског прибора: оловки, дрвених бојица, свесака, фломастера и свега оног што ће им бити потребно за почетак школовања", изјавила је председница Ћирић најавивши и нова улагањa у основну школу у Платичеву.

"У оквиру 40 милиона динара колико смо определили за реконстуркцију школских објеката, планирани су и радови у школи у Платичеву. Од школе и директорице Крстић  смо добили информацију да су тренутно најпотребнији радови на реконструкцији пода у тој образовној установи. Финансираћемо замену подова, плочица, великих улазних на споредном улазу у школу, као и кречење објекта", казала је председница Ћирић.

Школа у Платичеву, у чијем се саставу налази и подручно одељење у Витојевцима, спремно је дочекала почетак школске године, а наставу похађа укупно 248 ученика. У договору са локалном самоуправом сваке године се реализују пројекти који имају за циљ да унапреде услове боравка ђака и квалитет наставе, наглашава директорица ОШ "Миливој Петковић Фећко" Драгана Крстић и додаје да је школа веома успешна и када је реч о покрајинским и републичким конкурсима.

"Једина смо школа, са сигурношћу у општини, а чини ми се једина у Срему која је добила ове године средства од Министарства правде која се деле по принципу опортунитета. Добили смо 500.000 динара за куповину 10 лаптоп рачунара који ће бити на  располагању наставницима у свакој учионици, а Министарство просвете нам је обезбедило још један пројектор и лаптоп у вредности 160.000 динара. Трудимо се да школски амбијент подигнемо на што виши ниво, велика нам је подршка Општина Рума и након реализације најављених радова на санацији, пре свега, пода школе добићемо још један лепши школски објекат", истакла је директорица Крстић.

Ове школске године у румској општини уписано је 448 ђака првака.
donor
donor
donor
donor