img

Вести

Сјаjно Културно лето улепшао концерт Звонка Богдана

img

Print

Звуци тамбуре, класична, рок и поп музика, традиционалне ноте, прекаљени извођачи народне музике, заиста све је то било садржано у овогодишњем „Културном лету“, које је Руму позиционирало не само у центар збивања у Срему, него и шире, с обзиром на квалитет и бројност програма.

Румљани су вечерас пуна два сата уживали у концерту Звонка Богдана и његовим интерпретацијама легендарних тамбурашким песама.

Свако ко овог лета није ишао нигде ван Руме могао је да себи приушти један леп провод у самом граду, јер је скоро свако друго вече било неких дешавања и на Градском тргу и на нашем базену. Уз озбиљну организацију уложен је велики труд да испунимо жељу да нашим суграђанима омогућимо оно што заслужују, а то је један леп угођај, јер је лето време окупљања и дружења. Имамо још 31. августа две уличне свирке, али је ово последњи велики концерт и одлучили смо да управо са звуцима тамбурице закључимо овогодишње румско Културно лето“, изјавила је председница Општине Рума Александра Ћирић.

Овогодишње Културно лето понудило је публици преко 50 програма у чијој припреми су учествовали Културни центар, Градска библиотека, Завичајни музеј и Туристичка организација општине Рума, а одржано је чак 24 концерта.

Дали смо свој максимум, ја и моји сарадници да припремимо један богат програм. Нама је јако битно да су наши суграђани лепо прихватили ово Културно лето и да смо погодили свачији укус, да смо испунили њихова очекивања и жеље, као и да смо испунили све оно што смо обећали“, напоменула је председница Ћирић.

Већ сутра у организацији Завичајног музеја Рума започињу вечери археолошког филма, а за 31. август планирана је улична рок свирка.
donor
donor
donor
donor