img

Вести

„Винско сокаче“ у Руми

img

Print

„Винско сокаче“ – манифестација посвећена грожђу, одржана је вечерас по први пут у Руми. Посетиоци су у винском сокаку, дуж Главне улице у Руми, имали прилику да уживају у квалитетним винима српских, али и регионалних винарија које су се представиле на овој манифестацији.

У оквиру манифестације организована је и „Мала школа вина“ где су посетиоци имали могућност да науче нешто више о техникама дегустације вина заједно са сертификованим сомелијером Маријом Бојовић. Поред излагача вина, своје специјалитете представила су и удружење жена, као и произвођачи сира и меда са територије наше општине.   

Манифестацију су посетиле и председница Општине Рума Александра Ћирић и заменица председника Општине Рума Биљана Поповић Јовановић.

„Ми се налазимо у самом подножју Фрушке горе и на територији наше општине желимо подстакнемо рад виноградара, односно виноградарство и производњу вина. Ту су укључена и удружења наших жена, јер желимо да афирмишемо и њихов рад, овакве манифестације најбољи начин да оне покажу свој рад и труд и прикажу и себе и општину у најбољем светлу. Ми смо увек ту да помогнемо њихов рад и уважимо њихов труд.  Надамо се да ће ова манифестација постати традиционална“, казала је председница Ћирић.

 
donor
donor
donor
donor