img

Вести

Затварање дивљих депонија широм румске општине

img

Print

„Kао што сам и обећала, почистићемо и затворити све дивље депоније“, поручила је председница Општине Рума са свог званичног facebook налога.

До сада су очишћене депоније у Доњим Петровцима, Жарковцу, Путинцима и Kленку, а данас је очишћена депонија у Вогњу.

„Депонија је очишћена и у наредном периоду ће бити обезбеђена и затворена. А како не би долазило до оног што смо ранијих година имали, да се у кратком временском року очишћене депоније несавесним понашањем грађана поново напуне, поставићемо видео надзор и казнити починиоце. Уз помоћ министарке Ирене Вујовић и Министарства заштите животне средине у  наредним данима чистимо и затварамо дивље депоније у Kраљевцима и Добринцима и постављамо видео надзор“, истакла је председница Ћирић.

„Постављене су табле на којима пише да је забрањено бацање смећа. Апелујем на све грађане да се понашају  одговорно и да смеће одлажу на правилан начин. Сва села у нашој општини добиће додатне контејнере, а за кабасти отпад могуће је позвати ЈП „Kомуналац““, појаснила је председница Ћирић.

„Општина Рума ради на очувању и заштити животне средине! Модернизација механизације у ЈП „Kомуналац“ обезбедиће нам још ефикасније одвожење смећа на регионалну депонију, те још једном апелујем на све моје суграђане да се понашају одговорно према својој животној околини, како бисмо сви заједно учествовали у напорима за лепшу, чистију и зеленију Општину Рума“, закључила је председница Општине Рума.
donor
donor
donor
donor