img

Вести

Стигли додатни контејнери за румска села - Општинска донација ЈП „Комуналац"

img

Print

„Циљ и грађана и локалне самоуправе је исти, а то је да живимо у једној уређеној и чистој средини“, поручила је председница Општине Рума Александра Ћирић приликом данашње примопредаје новог контингента контејнера Јавном предузећу „Комуналац“.

Настављамо са улагањем у ЈП „Комуналац“, пре свега у модернизацију опреме и возног парка у циљу ефикаснијег рада и уређења Руме у једну лепу и здраву животну средину“, казала је председница Ћирић.

„Уочили смо да је у циљу ефикасније заштите животне средине потребно набавити још додатних контејнера, тако да смо сада набавили нових 17 који ће бити распоређени по сеоским месним заједницама. Села која су до сада имала два контејнера добиће још један додатни или два, а мање месне заједнице које су имале један, добиће још један“, напоменула је председница Ћирић и подсетила да је у марту Општина Рума већ донирала 36 контејнера ЈП „Комуналац“.

Ми настављамо акцију заштите животне средине. Наш циљ је био да нам Рума буде чистија, зеленија и уреднија. Као што смо на почетку године обећали и говорили да ћемо уредити нашу Руму, то и радимо. Још у марту смо набавили 36 контејнера које смо расподелили по свим месним заједницама, градским и сеоским у циљу спречавања дивљих депонија које такође санирамо и уклањамо“, истакла је председница Општине Рума.

ЈП „Комуналац“ започео је данас дистрибуцију контејнера по сеоским месним заједницама и већ од сутра биће увећани капацитети за одлагање смећа у румским селима, каже директор ЈП „Комуналац“ Драган Панић.

Грађани схватају значај оваквих пројеката и заиста све више одлажу отпад у контејнере, све је мање смећа поред пута. Ми свакодневно са радимо са три аутоподизача, ускоро ћемо имати још један и сва механизација и људство је максимално ангажовано. Већ смо реализовали скоро 90 одсто предвиђених планова и врло брзо ћемо презентовати шта смо све добили од Општине Рума. Веома смо захвални Општини на разумевању и подршци“, изјавио је директор ЈП „Комуналац“ Драган Панић.

Вредност данашње општинске донације износи око 3,2 милиона динара.

Када су у питању радови на изградњи претоварне станице на јужном ободу Руме они се приводе крају. Уређен је и прилазни пут ка претоварној станици и врло брзо она ће бити стављена у функцију, а подсетимо она се гради како би се олакшало одвожење смећа, конкретно кабастог материјала на Регионалну депонију "Срем - Мачва".
donor
donor
donor
donor