img

Вести

Попис 2022 - Потписивање уговора са инструкторима

img

Print

Данас се у времену од 9 до 12 часова у просторијама Пописне комисије за територију општине Рума, у складу са прописаним роковима, врши потписивање уговора са инструкторима изабраним да врше пописне радње у предстојећем Попису становништва, домаћинстава и станова који ће се спровести у периоду од 1. до 31. октобра 2022. године.

За обављање послова који су у надлежности инструктора изабрано је 12 лица која су остварила највећи број бодова, односно најбоље резултате на обуци и тестирању кандидата за инструкторе.

Изабрани инструктори имају задатак да савладају методологију Пописа и рад у апликацијама за прикупљање података и мониторинг, спроведу петодневну обуку кандидата за пописиваче, да на територији за коју су задужени прате ток пописивања, контролишу рад пописивача који су им додељени, прате извештаје о обухвату јединица пописа и попуњеност упитника од стране сваког пописивача који им је додељен, дају им потребна упутства, помажу у раду и решавају спорне ситуације током пописивања.

У наредном периоду сваком инструктору биће одређен пописни круг, односно територија на којој ће пописивачи који њему буду додељени вршити активни попис у периоду од 1. до 31. октобра 2022. године. Сваком инструктору ће, по прописаним правилима, бити додељено у просеку седам пописивача.

Избор пописивача извршиће се након обуке кандидата за пописиваче која ће се спровести у периоду од 29. августа до 16. септембра 2022. године.

 
donor
donor
donor
donor