img

Вести

Потписан споразум о сарадњи - „Подстицање запошљавања високо образованих Рома и Ромкиња у јединицама локалне самоуправе”

img

Print

Општина Рума је узела учешће у Програму „Подстицање запошљавања високо образованих Рома и Ромкиња у јединицама локалне самоуправе” који се спроводи под покровитељством Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

У Палати Србија ове седмице одржано је свечано потписивање Споразума о сарадњи са изабраним јединицама локалне самоуправе, а представница румске локалне самоуправе била је заменица председнице Општине Рума, Биљана Поповић Јовановић.

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, у сарадњи са ГИЗ-ом и партнерима Kанцеларијом за Инклузију Рома АП Војводине и Удружењем ромских студената, покренуло је програм „Подстицање запошљавања високообразовних Рома и Ромкиња у јединицама локалне самоуправе“.

Програм се реализује у оквиру пројекта „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“, који у нашој земљи спроводи Немачка сарадња у Србији.
donor
donor
donor
donor