img

Вести

Асфалтиране улице у румском насељу "Церје"

img

Print

После безмало три деценије становници румског насеља "Церје" добили су уређен, асфалтиран пут. Након јучерашњих радова у насељу "Аеродром", путна механизација се данас преселила у насеље у близини румске циглане које броји близу 50 домаћинстава.

Начелник Општинске управе Душан Љубишић и председник СО Рума Стеван Ковачевић обишли су данас радове на асфалтирању и разговарали са мештанима који нису крили задовољство што су после дугог низа година отклоњени сви административни проблеми који су спречавали инфраструктурно уређење насеља "Церје".

"Молбе и иницијативе грађана јесу приоритет за нас и један од таквих приоритета јесте и насеље "Церје" које је почело да се гради 96. године, сада сам чуо тај податак од мештана који живе овде и ево после безмало 30 година добијају асфалт. Страшно је то што су морали 30 година да чекају да асфалт прође овуда, било је одређених објективних разлога због чега није могло. Ово је некад било пољопривредно земљиште, није могло да се гради, међутим, урађен је План детаљне регулације, ово је грађевински реон сад, дакле куће су легализоване и стекли су се услови да овуда прође асфалт и ово је такође један од оних нерешивих проблема који смо успели да решимо захваљујући пре свега агилности локалне самоуправе са једне стране, а са друге стране упорности ових људи овде да заиста дођу до циља", изјавио је начелник Љубишић.

Дужина асфалтураног пута износи  645 метара, а за ту намену је из буџета издвојено 7,7 милиона динара са ПДВ-ом.

После уређења путне инфраструктуре овом насељу је потребна гасификација истиче Раде Кљајић, који је данас са својим комшијама поздравио радове у насељу надомак румске циглане.

"Сад имамо све, ово је најбитније, још једино да нам среде гас, то нам је још једина жеља, нарочито за ове млађе генерације. Што се тиче самог пута, он значи све, не кажу џабе "пут кола вози". Имали смо лети проблеме са прашином, зими са блатом и рупама, а сад се надамо да тога више неће бити и веома смо захвални Општини Рума што је коначно овај посао урађен", казао је Кљајић.

Радови на унапређењу путне инфраструктуре у нашој општини се настављају, а путна механизација се сели у Добринце, где су планирани радови у Фрушкогорској улици.
donor
donor
donor
donor