img

Вести

Асфалтиран пут у румском насељу "Аеродром"

img

Print

Мало румско насеље "Аеродром", у близини наплатне рампе "Рума", после више деценија добило је уређен и асфалтиран пут.

Општина Рума је финансирала радове на асфалтирању деонице дуге око 750 метара, широке 4 метра, која пролази тик уз куће насеља које броји око 15-ак домаћинстава, а претходно је пут насут са 1.000 тона туцаника.

Досадашњи неасфалтирани пут је био у у доста лошем стању, а начелник Општинске управе Душан Љубишић, који је данас у друштву председника СО Рума Стевана Ковачевића и директора ЈП "Гас-Рума" Зорана Неговановића обишао радове, је том приликом истакао да се Општина Рума, као одговорна локална самоуправа, заиста труди да реши све оне проблеме који су до сада деловали нерешиво.

"Ово је један од тих проблема. Петиције од стране становника насеља "Аеродром" у Градску кућу стижу већ годинама и људи су лично долазили. Коначно су се стекли услови да можемо да решимо овај проблем. Велико је задовољство и част да локална самоуправа са овим тимом, са нашом председницом Ћирић на челу, може да каже да је почела да решава вишедеценијске проблеме који су се гомилали", изјавио је начелник Љубишић и напоменуо да се механизација сели у такође можда скрајнуто румско насеље "Церје", које се налази у близини циглане.

"Настављамо инфраструктурне пројекте, сутра ћемо вероватно асфалтирати и насеље "Церје", односно "Циглана", исти проблем као и овде, који траје сигурно преко 20 година, решићемо тај проблем људима, просто је недопустиво да у 21. веку стамбена насеља немају асфалт, то је основни услов да би се могло пристојно и културно живети", оценио је Љубишић.

За радове у насељу "Аеродром издвојено је нешто преко 10 милиона динара са ПДВ-ом. У наредним данима започеће и уређење атарских путева у нашој општини, док је  тендер  за избор извођача за изградњу кружног тока код Геронтолошког центра "Срем" расписан.
donor
donor
donor
donor