img

Вести

Асфалтирање приступног пута Малим Радинцима

img

Print

"Обећали смо да ћемо радити на побољшању целокупне инфраструктуре на територији целе Општине Рума, не само града, него и свих 16 села наше општине. То и радимо, обећања спроводимо у дело", поручула је председница Општине Рума Александра Ћирић, која је данас са начелником Општинске управе Душаном Љубишићем обишла радове на асфалтирању приступног пута Малим Радинцима.

У питању је критична деоница у дужини од око 500 метара која је захтевала хитну санацију.

"Одлучили смо да кренемо у рехабилитацију овог дела пута према селу Мали Радинци, а након тога до краја календарске године настављамо реконструкцију читавог овог путног правца према поменутом селу. "Сремпут" нас је известио да ће данас бити завршен цео посао, тако да ће пут врло брзо бити поново доступан грађанима", казала је председница Ћирић, која је приликом обиласка терена радницима поделила освежење у виду обичне и минералне воде, сокова, како би се донекле ублажили тешки временски услови за рад.

"Тренутно температура је преко 30 степени, у близини тек урађеног асфалта је сигурно температура преко 40 степени. Ја сам као мали знак пажње, гест добре воље понела радницима мало расхлађења, воде, не би ли им олакшала радове у оваквим временским условима, али видим да су њихове машине у којима раде заиста добро опремљене, климатизоване, они су како кажу већ и навикли на овакве временске услове, како лети тако и зими, али ми смо ту да им бар на неки начин олакшамо услове рада и да им се захвалимо за њихов труд и рад", нагласила је председница Ћирић.

За уређење пута ка Малим Радинцима издвојено је 7,4 милиона динара, а нови радови биће ускоро започети у румским приградским насељима "Циглана" и "Аеродом", почеће и реализација пројекта редовног одржавања путева и крпљења ударних рупа, затим асфалтирање Фрушкогорске улице у Добринцима, потом  ће механизација ићи у пут Путинаца и даље где то буде потребно.

Заменик председника МЗ Мали Радинци Живко Стојковић истиче да је вест о уређењу овог пута поздрављена од стране мештана, те МЗ има у плану и нове пројекте при чијој реализацији ће им помоћи локална самоуправа.

 

"За нас значи буквално све јер је ово једини прилаз који смо имали ка Руми и годинама је тај пут у изузетно лошем стању, апеловали смо, овом приликом се захваљујем локалној самоуправи која је изашла у сусрет нашем захтеву. Више нема крпљења него је пресвучена комплетна деоница у дужини од 500 метара. Захваљујем се у име свих мештана Малих Радинаца, синоћ су сви поздравили вест кад смо објавили на друштвеним мрежама да ће пут бити затворен због данашњих радова. Ми имамо у плану још и проширење и санирање асфалта на самом уласку у село који је у изузетно лошем стању, предстоји нам изградња капеле на локалном гробљу и проширење гробља и насипање пута до католичког гробља, гребаним асфалтом, туцаником па ћемо прилаз учинити приступачнијим и бољим, то су неки основни пројекти који су веома битни за наше село", казао је Стојковић.

После ових радова новим асфалтом биће пресвучени главни саобраћајни правци у североисточном делу румске општине, подсетимо, пре мање од месец дана завршена је комплетна реконструкција пута Рума - Жарковац - Путинци.
donor
donor
donor
donor