img

Вести

У току реконструкција пјацете "Мала фонтана"

img

Print

Председница Општине Рума Александра Ћирић и начелник Општинске управе Душан Љубишић обишли су данас радове на уређењу простора пјацете "Мала фонтана” у центру града.

"Поново ћемо у самом централном  градском језгру имати лепо уређен, зелени простор, који ће бити права оаза мира и уживања за све грађане како ових околних стамбених зграда, тако и за све Румљане који су волели овде да проводе време. У централном делу ће бити изграђена фонтана са зеленом површином и клупама и заиста један леп, зелени уређен простор тик уз наш Градски трг", изјавила је председница Ћирић и напоменула да за сада радови одвијају планираном динамиком.

"Ако будемо имали лепу, топлу јесен свакако ћемо крајем септембра имати прилику да овде седимо и уживамо у лепо уређеном простору", казала је председница Ћирић.

Посао уређења пјацете поверен је фирми "Асинг" из  Београда, а рок за завршетак је 90 радних дана.

За пројекат уређење пјацете "Мала фонтана" издвојено 24 милиона динара.

Председница Ћирић је најавила и радове на свеобухватној реконструкцији Културног центра "Брана Црнчевић", установи у којој од давне 1986. године није било већих улагања.

"Први радови су започети, најпре су замењени лед екрани, потом крећу радови на крову. Очекујемо наредних дана да крене замена седишта и пода у Великој дворани, потом замена мермерних плоча на улазу у сам КЦ, потом и кречење, тако да ћемо већ на јесен имати комплетно реновиран КЦ, а у зимску позоришну и биоскопску сезону улазимо у једном лепом руху", казала је председница Општине Рума и подсетила да је преко пројекта "Градови у фокусу", Министарство културе издвојило 7 милиона динара за репарацију седишта и замену пода у Великој сали, те да је локална самоуправа определила 4 милиона динара за преостале радове.

 
donor
donor
donor
donor