img

Вести

Подршка привреди кроз инфраструктурна улагања - Гасификација радне зоне у Краљевцима

img

Print

"Општина Рума је поносна што компаније са овако иновативним начином производње послују на територији наше општине", изјавила је председница Општине Рума Александра Ћирић након посете компанији Д.В.А. “Сагал Аграр” у Kраљевцима која се бави производњом поврћа, као и увозом и извозом воћа и поврћа.

Kомпанија је основана још давне 1992. године. Од свог оснивања, кроз дистрибуцију сировина за прехрамбену индустрију, постаје карика која повезује светска искуства и квалитет са потребама домаћих произвођача хране и пића.

Сагледавши потребе тржишта, како у Србији тако и у земљама у окружењу, за биолошки здравом храном, САГАЛ се 2008. године одлучује за производњу поврћа у заштићеном простору са визијом да својим корисницима обезбеди задовољство конзумирања здравог поврћа врхунског квалитета током целе године.

У компанији Д.В.А. „Сагал Аграр“ д.о.о. производња парадајза се одвија по највишим и најсавременијим стандардима. Начин на који се одвија гајење-производња парадајза је хидропонски начин гајења. Хидропонска производња парадајза подразумева гајење на вештачкој подлози и овакав начин производње омогућује потпуну контролу климатских фактора у пластенику и могућност компјутеризоване исхране биљака. Kомпанија снабдева највеће трговинске ланце парадајзом. Тренутно запошљава 38 радника и њихова производња и потреба за радном снагом је у порасту.

"У радној зони Kраљевци планирано је увођење гасне мреже до новембра месеца 2022. године, што ће имати веома позитиван утицај на пословну мрежу у овој радној зони, јер ћемо се ми увек трудити да инфраструктурним улагањима подржимо све произвођаче који послују на територији наше општине", казала је председница Ћирић.
donor
donor
donor
donor