img

Вести

Спојен мост на Сави код Шапца

img

Print

Нови мост на Сави код Шапца, у оквиру изградње ауто-пута Рума - Шабац и брзе саобраћајнице Шабац-Лозница, спојен је данас у присуству председника Србије Александра Вучића, председнице Општине Рума Александре Ћирић, челних људи Шапца и Лознице.

Председник Србије Александар Вучић је најавио да би поменути потез требало да буде готов до септембра следеће године и да ћемо ускоро од Београда до Шапца стизати за 40 минута.

Најављен је наставак радова ка Лозници, тако да ће онда Београд потпуно бити спојен са Подрињем.

Председник Александар Вучић најавио је наставак великих улагања у саобраћајну инфраструктуру, радове на Фрушкогорском коридору и многе друге пројекте, који ће учинити да наша земља буде одлично повезана и отворити путеве за нова улагања и долазак нових инвестиција у нашу земљу, што ће омогућити напредак и бољу будућност нашим грађанима.

Инвестиција је важна и зато што се наставља на будући Фрушкогорски коридор, од Новог Сада до Руме, у дужини од 45 километара, тако да ће цео потез од Новог Сада до Лознице бити дуг укупно 122,4 км. Новим коридором до Лознице ће се стизати за само сат и 15 минута.

Деоница Рума - Шабац преко новог моста на Сави, такође, растеретиће саобраћајно села Kленак, Платичево, Хртковци и Јарак, а испред Хртковаца биће изграђен надвожњак с петљом.

Саобраћајница Рума-Шабац-Лозница повезаће око 600.000 људи у Мачванском и Сремском округу, а биће и најкраћа веза између Београда и Новог сада са Републиком Српском и БиХ преко граничног прелаза Бадовинци (Павловића ћуприја) и даље према Бијељини или прелаза Трбужница код Лознице.
donor
donor
donor
donor