img

Вести

Све генерације распеване на Градском тргу

img

Print

Рок звуци обележиће ову седмицу Културног лета у Руми. Румљани су вечерас уживали на Градском тргу уз добро познате хитове групе САРС, а већ сутра позорницу преузимају Цане и Партибрејкерси.

„Обећали смо да ће заиста програм Културног лета бити веома садржајан и прихватљив за свачији укус. То показујемо и на самом почетку имали смо концерт класичне музике, потом поп музике, а сад улазимо у викенд где смо се одлучили да приредимо концерте за љубитеље рок музике. Такође, почеле су у Културном лету да учествују и наше установе културе Завичајни музеј и Градска библиотека, синоћ смо имали промоције књига, видимо по реакцијама суграђана и публике да су веома прихваћени и задовољни одабиром и музике и уопште читавим садржајем Културног лета. По реакцијама посетилаца видимо да ће овогодишње Културно лето бити ужитак за све наше суграђане“, изјавила је председница Општине Рума Александра Ћирић.

Одличним миксом старих хитова и нових песама САРС је одушевио румску публику. Популарни београдски бенд по први пут је свирао у нашем граду, а по признању певача и фронтмена САРС-а Жарка Ковачевића утисци су више него позитивни.

„Последње две године су за нас биле изузетно необичне, јер смо од 2009. године до короне били на путу константно, имали смо преко 700 концерата, што није мало и навикли смо на путовања и живе концерте. За време короне наступила је депресија, анксиозност, преиспитивање, све је сад иза нас и наступи попут вечерашњег у Руми нас подсете да су реакције људи који долазе на наше концерте заправо оно што нас покреће. Обрадовала нас је позитивна енергија Румљана и чињеница да су у концеру уживали сви, од деце до оних најстаријих“, истакао је Ковачевић.

Нови концерт заказан је већ за петак, 8. јул, када ће од 21 час на Градском тргу свирати Партибрејкерси.
donor
donor
donor
donor