img

Вести

Попис 2022 - Ранг листа кандидата за инструкторе са терминима за тестирање

img

Print

На Јавни позив за пријаву кандидата за инструкторе, који је упутио Републички завод за статистику, за територију Општине Рума пријавило се 44 лица, од којих се бира 14 инструктора - 12 активних и 2 резервна.

Листа кандидата за инструкторе аутоматски је генерисана, односно лицима која су се пријавила аутоматски је додељиван број бодова у складу са њиховом стручном спремом, радно правним статусом и учешћем у претходним пописима или анкетирању грађана.

Након провере од стране Републичког завода за статистику, свих 44 кандидата за територију Општине Рума су рангирани са бројем бодова од 16, колико има кандидат са највећим бројем бодова до 5 бодова, колико има кандидат са најмањим бројем бодова.

Пописна комисија је у складу са Упутствима у обавези да на тестирање позове првих 23 кандидата са листе, а с обзиром на то да дведесеттрећи кандидат има 8 бодова, Пописна комисија ће позвати све кандидате са листе који су остварили 8 бодова. То значи да ће од 44 пријављена лица на тестирање бити позвано укупно 32.

У току дана и Републички завод за статистику ће на интернет страници ПОПИС 2022 објавити тачан дан, време и место тестирања кандидата за сваки град односно општину. Тестирање кандидата за инструкторе у Општини Рума ће се обавити 11. и 12. јула. Тачно време и место тестирања кандидата можете погледати у документу Ранг листа.

Тестирање кандидата за избор инструктора ће се обавити у два сегмента и то: познавање рада на рачунару (елиминаторно) и разговор са кандидатима. Уколико се кандидат не појави у време одређено за његово тестирање, сматраће се да је одустао од пријаве.

- Ранг листа

- Потребна документација
donor
donor
donor
donor