Новогодишњи концерт АНИП „Бранко Радичевић“

величина слова

26. децембар 2017.

У четвртак 28. децембра са почетком у 19 часова, у Великој сали Културног центра „Брана Црнчевић“ Рума одржаће се Новогодишњи концерт Извођачког састава Ансамбла народних игара и песама „Бранко Радичевић“ из Руме.

Као што је традиција на крају календарске године АНИП је припремио интересантан програм са новим кореографијама, песмама и музиком. Концерти су прилика да се сумира и покаже оно што су чланови Извођачког састава припремали у претходној сезони. Гости концерта биће КУД „Вук Караџић“ из Темерина.

КУД ‘’Вук Караџић’’ из Темерина представља центар за одржавање српске традиције кроз игру, песму, музику и друге елементе народног, културног и уметничког стваралаштва, као симболе једног народа који стварају заједнички идеал, и тако теже одржавањукултурног и националног идентитета.
Фоклорни ансамбли КУД-а ‘’Вук Караџић’’ кроз аудио-визуелни приказ, демонстрирају свој дух и своју филозофију традиције.
Дечји ансамбли, користећи ранија искуства, оживљавајући народне игре које су се некад играле, одржавају богате играчке традиције наших народа и надахнута њима, стварају своје варијанте или пак нове игре, уносећи дух свог времена. Уз многобројне и садржајне активности, деца се упознају са културно-историјским наслеђем, стичу добро искуство, пријатељства.

Улазнице за овај догађај наћи ће се на билетарници Културног центра „Брана Црнчевић“ Рума од 21. децембра за време рада билетарнице.

Не пропустите овај догађај и уживајте у игри и песми коју је АНИП са својим гостима спремио за вас.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001