Садња дрвећа за зеленији град

величина слова

22. децембар 2017.

Dragan PanicЈавно предузеће "Комуналац" из Руме спровело је нову акцију озелењавања града.

Зелене површине чине важан део било које урбане целине, а осим евидентне естетске улоге, ту је и она суштинска – да прочишћавају ваздух и штите животну средину.

Око 140 нових садница распоређено је на неколико локација у граду, а в.д. директор ЈП "Комуналац" Драган Панић истиче да је посао озелењавања града и те како важан, посебно у време убрзаног урбанистичког развоја.

"Свако дрво за нас је у данашње време веома драгоцено и са еколошког и са естетског становишта. Дрвеће смо посадили на укупно седам локација у граду. Реч је пре свега о локацијама где је дрвеће оштећено у невремену 17. септрембра ове године, али и о местима у граду где нам недостају зелене површине. Једна трећина стабала је засађена на гробљу "Баруновац", на местима где је гробље проширено, а није било засађеног дрвећа. Цео посао смо финансирали из уговора о реконструкцији и одржавању зелених површина који имамо са Општином Румом и наравно сличну акцију спремамо и у наредној години", изјавио је Панић.

Румски "Комуналац" је засадио дрвореде сорбуса, кугласти и сребрнолисни јавор, црвене декоративне шљиве, жалосни дуд, црни бор и чемпресе.

Дрвеће је засађено у Интернет паркићу у центру града, у Улици Августа Цесарца и Тицановој улици, на гробљу "Баруновац", у Великом парку, дворишту иза зграде старог ДДОР-а и дечијем игралишту код зграде ЈП Електровојводина.

Вредност радова на озелењавању је око 500.000 динара, а поред тих радова ЈП "Комуналац" је се постарао и за новогодишње декорисање фонтане на Градској тргу, један леп детаљ који је наишао на одличан пријем и код деце и код грађана.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001