Асфалтирање улица у Никинцима и Краљевцима

величина слова

18. децембар 2017.

Општина Рума доследно наставља политику равномерног развоја градских и сеоских месних заједница. У склопу унапређења путне инфраструктуре на неколико места у Општини Рума изводе се радовима на асфалтирању улица које су окарактерисане као приоритетне од стране месних заједница.

Председник Општине Рума Слађан Манчић обишао је данас, заједно са председником СО Рума Стеваном Ковачевић, радове на асфалтирању дела Сремске улице у Никинцима. Асфалтира се део улице у дужини од 770 метара, који никада није имао асфалт, иако су поједине куће ту изграђене и пре 50 година.

"Користимо још увек повољне временске услове за извођење радова на уређењу улица у нашој општини. Данас у Никинцима приводимо крају асфалтирање Сремске улице. Густина насељености није велика, изграђено је неких десетак кућа, међутим, ми смо то већ много пута рекли и доказали да је намера Општине Рума да свака улица буде уређења како треба, да ниједно дете до школе не иде по блату. Упоредо са радовима у Никинцима, у Краљевцима је асфалтиран пут ка фудбалском игралишту и сеоском гробљу" изјавио је председник Манчић.

Општина Рума је за те радове издвојила близу 7 милиона динара буџетских средстава, али ту неће бити крај радовима на уређењу путне инфраструктуре у овој години. Ако дозволе временски услови уследиће радови у улици Николе Тесле у Руми, а у плану су и одређени радови у Витојевцима и асфалтирање једне улице у Путинцима.

"Општина Рума може својим грађанима да обезбеди добре услове за живот, квалитетну путну инфраструктуру и све друго неопходно. Само апелујем на грађане да буду стрпљиви, доћи ћемо у сваку улицу. Не можемо све одједном, али постоји добра воља да на сваки захтев за реконструкцију улице одговоримо позитивно. У ствари то већ и чинимо", поручио је председник Манчић.

Председник МЗ Никинци Велимир Милић сматра су радови којима је спојена Сремска улица са улицом Косте Нађа били више него неопходни.

"Иако у овом делу улице живи мало људи и они наравно желе услове достојне 21. века и то и заслужују. Ми смо пред Општину Рума изашли са захтевом да се ови радови изврше у овој години, локална самоуправа је обезбедила финансије и на томе смо сви захвални. Дакле, нема празних обећања, већ све оно што је обећано мора и да се реализује", рекао је Милић и додао да је уређење улица Петефи Шандор и Лењинове наредни приоритет Савета месне заједнице, али и да ће разговарати о санацији коловоза у улици Војводе Мишића и мањим радовима на уређењу центра села.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001