Мeђународни дан волонтере - Важност друштвеног ангажмана

величина слова

5. децембар 2017.

VolonteriМеђународни дан волонтера, 5. децембар, обележен је данас и у Општини Рума. Радионицом у Културном центру "Брана Црнчевић", у организацији Канцеларије за младе Општине Рума, апострофиран је значај волонтеризма и његов несебични допринос друштву.

На данашњем скупу се могло чути да су волонтери - људи добре воље који за свој ангажман не очекују материјалну надокнаду, већ само моралну и друштвену сатисфакцију, а помагање и посвећивање времена другима сматрају изразом људске хуманости, солидарности и узајамности, као и осећањем одговорности за своју заједницу.

 

Aleksandra SВолонтирање у пракси развија међусобну солидарност и толеранцију, мења свест и ставове грађана и доприноси побољшавању квалитета живота у заједници, сматра Александра Стојсављевић координаторка Канцеларије за младе Општине Рума.

"Желели смо да данас окупимо што више младих и да кроз заједничке идеје, пројекте и креативност оснажимо положај младих у нашој општини, али и да их подстакнемо да квалитетније проводе слободно време", рекла је Александра Стојсављевић презентујући данас рад Канцеларије за младе, која у Руми поново функционише захваљујући пројектној сарадњи Општине Рума и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

VolonteriВолонтери Црвененог крста из Руме одржали су данас презентацију на тему ХИВ-а, а гости из Ирига су представили примере добре праксе у раду Канцеларије за младе Општине Ирига.

Дугогодишња волонтерка Црвеног крста Рума Зорана Лазаревић верује да је волонтерски допринос заједници нешто што свако друштво мора да цени, уз опаску да су у тешким ситуацијама, несрећама управо волонтери први на терену.

"У овој причи ме одржава срце и то је оно са чим сам кренула. Још у седмом разреду са програмом Превенција болести зависности дошла сам преко школе у Црвени крст Рума и ту се задржала скоро 13 година. Важно је напоменути да Црвени крст заиста ради на здравственом просвећивању деце, младих и омладине. Ми смо данас са тим циљем и дошли овде, да представимо рад Црвеног крста Рума и колико је значајно наше деловање. Ми смо у сталној мисији подизања свести код младих", казала је Зорана Лазаревић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001