Боље грејање за ђаке основне школе у Кленку

величина слова

11. октобар 2017.

Deca u KlenkuУченици ОШ "23. октобар” у Кленку од данас имају боље и комфорније услове у овој образовној установи.

Општина Рума наставља са улагањима која имају за циљ унапређење услова у свим школским објектима, па је тако овог пута финансирала радове на систему централног грејања.

Школа ће се убудуће као енергент користити природан гас, а до сада је за грејање коришћено лож уље. На нови систем су прикључена сва три школска објекта (школа, објекат за предшколце и фискултурна сала), а директорица ОШ "23. октобар" Јасмина Поповић очекује у новој школској години далеко квалитетније, еколошки прихватљивије и енергетски ефикасније грејање.

"Нови котао је јуче постављен, обављена је проба система и данас већ грејемо школу. Имаћемо током зиме топле учионице и то је најбитније. Такође планирамо и реновирање ученичких купатила, а на пролеће желимо да се посветимо уређењу школског дворишта. Упутила бих и велику захвалност локалној самоуправи јер нам је изашла у сусрет и омогућила унапређење услова рада у школи", изјавила је директорица Јасмина Поповић.

Ове године локална самоуправа је издвојила за ову школу око 2,5 милиона динара. Школу у Кленку тренутно похађа 242 ученика, распоређених у 13 одељења, док вртић похађа тридесетак предшколаца.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001