Манчић: Непалска компанија ће запослити више радника него што је првобитно планирано

величина слова

6. октобар 2017.

Wai WaiКомпанија "Cinnovation group Corp global" из Непала, која у свом саставу има 122 компаније и 76 брендова, отворила је јуче свој први погон у Европи, у Руми. У модерној радној зони "Румска петља", где се новоотворена фабрика налази, производиће се нудле којима ће се снабдевати целокупно европско тржиште.

Непалска компанија у Руми биће снажан подстицај сремским пољопривредницима јер ће се за производњу нудли користити домаће сировине.

Погон у Руми се простире на 9,5 хектара и отприлике 6.000 квадратних метара ограђеног простора у коме се налази најсавременија опрема за производњу инстант нудли у вредности од око 9 милиона евра.

План је да до краја следеће године посао добије више од 400 радника. Председник Општине Рума Слађан Манчић сматра да ће та бројка радника бити далеко надмашена.

"Једноставно све компаније које смо отворили у Руми, за првих годину дана рада, су дупло надмашиле или утростручиле планирани број радника. Овде се људи запошљавају. То нас радује и треба да се запошљавају, јер само то доводи до повећања цене рада. Ја сам рекао и господину Биноду да ће овде добар радник морати адекватно да се плати. Људи из менаџмента "Cinnovation Group-a"су се сложили са тим и немају примедбе. Пожелео бих пуно успеха компанији "CG Foods Europe" и њеним радницима", рекао је Манчић и напоменуо да ће нудле из Руме бити на тржишту целе Европе. Први шлепери већ овог месеца крећу пут Велике Британије.

Wai Wai u RumiВласник компаније и први милијардер непалском порекла Бинод Чаудри објаснио је да су изабрали Србију и Руму након пажљиве анализе тржишта имајући у виду предност локације која ће олакшати логистику снабдевање целе Европе, доступност сировина у непосредној близини, квалификовану радну снагу и конкурентну структуру трошкова.

"Фабрика у Руми је наш излаз ка европским тржиштима имајући у виду близину различитих тржишта у распону од 1.000 километара удаљености од Руме. "Wai Wai" нудле су један од брендова који најбрже расту у Југоисточној Азији, на Блиском истоку и у Америци. Сада ћемо вредно радити у нашој фабрици у Руми како бисмо овај бренд учинили познатим и у Европи, поручио је Чаудри.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001