Отворена фабрика нудли у Руми - Врпцу пресекли председник Србије Александар Вучић и власник компаније "CG Corp Global" Бинод Чаудри

величина слова

5. октобар 2017.

Компанија "Cinnovation Group Corp Global" из Непала отворила је у Руми свој први погон у Европи "CG Foods Europe", где ће производити нудле светски познатог бренда "Wai Wai".

Врпцу на свечаном отварању заједно су пресекли председник Србије Александар Вучић и власник компаније "CG Corp Global" Бинод Чаудри.

Председник Вучић је изразио задовољство чињеницом да ће се наши производи продавати у целом свету и што у фабрици тренутно ради 93 радника, a биће запослено још 313 људи.

"Уговором је предвиђено да буде запослено 406 људи. Дали смо финансијска средства од 3.950.000 евра", рекао је председник Вучић након отварања фабрике.

Он је додао да је то четврта фабрика коју је отворио у Руми, да је та општина некада била у минусу 500 милиона динара, а да је сада бар 200 милиона у плусу.

"Стопа незапослености је 11,8 одсто, а циљ је да незапосленост спустимо на 10 одсто што је европски просек", додао је председник.

Председник Вучић се захвалио непалским пријатељима што су дошли у Србију, за које каже да су постали милијардери јер брину о сваком раднику, сваком утрошеном динару, а да је у фабрици видео насмејане и задовољне људе.

Данашњем свечаном отварању фабрике присуствовали су и високи републички и покрајински званичници, између осталих и министар пољопривреде Бранислав Недимовић, министар привреде Горан Кнежевић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, као и амбасадорка Индије Нариндер Чохан и председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Драго ми је што су бизнисмени светског ранга, попут господина Бинода, препознали да је Србија и Рума право место за улагање. Стално истичем да Општина Рума максимално излази у сусрет свим инвеститорима и ценимо сваки динар, евро који они намеравају да уложе у развој наше општине и обезбеде нова радна места", рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић. Он је истакао и одличну сарадњу Општине Рума са највишим државним органима и велику подршку Владе и председника Републике Србије Александра Вучића усмерену ка економском просперитету румске општине.

"Када Влада Републике Србије добро ради и кад их ми на локалу на прави начин пратимо у томе, онда само овако позитивне стваре могу да се догоде. Искористио бих ову прилику и да честитам свим радницима који су се и који ће се запослити у овој фабрици и пожелео бих им да буду задовољни условима рада, али и примањима која ће им омогућити нормалан и пристојан живот. И непалски инвеститори знају да добар и квалитетан радник мора добро да се плати и сигуран сам да смо у Руми добили једну успешну фабрику у којој ће бити задовољан и менаџмент и радници", поручио је Манчић.

Амбасадорка Индије Нариндер Чохан верује у долазак нових индијских инвеститора у Србији и оцењује да је председник Вучић човек од речи, јер је испунио дато обећање да ће бити укинуте визе за држављане Индије.

Председник Покрајине владе Игор Мировић изразио је задовољство данашњим отварањем фабрике нудли у Руми, јер се у Војводини наставља велики тренд смањивања незапослености.

"У јулу ове године, у односу на јул 2016. године, према званичним подацима Републичког завода за статистику смањен је број људи без посла у Војводини за 22.140 људи", казао је Мировић.

Гринфилд инвестиција у Руми тренутно је технолошки најопремљенији и најмодернији производни погон од свих који послују у оквиру ове групе.

Фабрика се простире на 6.000 квадрата, а у инвестицији вредној близу девет милиона евра посао је добило 100 људи. План је да до краја следеће године посао добије више од 400 радника.

У фабрици у Руми производиће се инстант нудле за потребе локалног тржишта и, шире, тржишта Европе.

Дневни капацитет фабрике је 450.000 паковања нудли са укусом пилетине, поврћа, парадајза, паприке и пице.

Радови на изградњи фабрике почели су у септембру 2016. године, а извели су их извођачи и подизвођачи из Србије. 

У састав производа улази више од 80 одсто сировина и репрометеријала из Србије, а 80 одсто произведене робе биће извезено у различите земље Европе, на Средњи исток и у Америку.

"CG Corp Global" послује у више од 30 земаља, има 76 брендова у 122 различите компаније са више од 10.000 запослених широм света.

Осим девет прехрамбених погона у Азији ова група гради фабрике у Уједињених Арапским Емиратима и Африци.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001