XII седница СО Рума - Стабилан буџет, празник Општине Рума и именовање новог вд директора "ЈП Комуналац"

величина слова

2. октобар 2017.

SO RumaСкупштина Општине Рума донела је на данашњем заседању Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Рума за 2017. годину.

Током скупштинске расправе могло се чути и да је Општина Рума једна од ретких општина која нема проблема у буџетирању, уз констатацију да Рума има стабилне изворе прихода и на рачуну сваког дана преко 150 милиона динара.

"Чињеница је да се сасвим сигурно ближимо оној граници од две милијарде динара у буџету општине. Немамо никаквих проблема са финансирањем, дневно смо ликвидни, остварујемо значајније приходе него што смо планирали и сразмерно том повећању ми улажемо и у расходе. Рума је једна од ретких општина која нема проблема у буџетирању, имамо стабилне изворе прихода и на рачуну сваког дана преко 150 милиона динара. Нас учекују капитална улагања у наредној години, а сразмерно расту буџета повећаваћемо и наше инвестиционе планове", поручио је председник СО Рума Стеван Ковачевић.

Одборници су изгласали и Одлуку о празнику и градској слави Општине Рума. За Празник Општине Рума је изабран 24. новембар, у знак сећања на Велики народни збор који је одржан 24. новембра 1918. године у нашем граду на коме је затражено стварање јединствене државе Срба, Хрвата и Словенаца и донета одлука о присаједињењу Срема Краљевини Србији, у случају цепања те државе.

Градска слава биће Свети краљ Стефан Дечански, која ће се пригодно обележавати истог дана 24. новембра.

Скупштина је за вршиоца директора ЈП "Комуналац" поставила Драгана Панића, јер је досадашњем директору Бранку Јовичићу истекао мандат.

Председник Општине Рума Слађан Манчић се са скупштинске говорнице захвалио досадашњем директору Јовичићу на коректном и професионалном раду, а новом вршиоцу дужности Драгану Панићу пожелео пуно среће и успеха и додао да Панић поседује неопходну стручност и знање за обављање тако одговорне функције.

Dragan Panic"Основни циљ и намера ми је да са свим запосленим унапредим рад ЈП "Комуналац" и оно што је до сада урађено подигнемо на још виши ниво. Захвалио бих се свим одборницима и председнику општине Манчићу на указаном поверењу", рекао је нови вд ЈП "Комуналац" Драган Панић.

Досадашњој вд директорици Туристичке организације Општине Рума Мирјани Вујасиновић је поверен нови вд мандат, док је за директорицу Дома здравља "Рума" изабрана Јелена Стојанац Мрачевић, која је до скора обављавала функцију вд-а. Скупштина је именовала и неколико чланова школских одбора у основним и средњим школама на територији наше општине.

Изгласане су и следеће одлуке: Предлог Решења о прибављању грађевинског земљишта у јавну својину Општине Рума по тржишној цени путем непосредне погодбе; Захтев Туристистичке организације Општине Рума за давање сагласности на План управљања заштићеним стаништем "Бара Трсковача" 2012-2021. године; Захтев задавање сагласности на План и програм рада Културног центра "Брана Црнчевић" Рума за 2018. годину и Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" и Захтев Надзорног одбора за давање сагласности на Одлуку о изменама и допунама Годишњег програма пословања ЈП "Комуналац" у Руми за 2017. годину.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001