Партиципативно буџетирање - У понедељак гласају Кленак и Платичево

величина слова

22. септембар 2017.

Participativno buxetiranjeУ наставку гласања у оквиру пројекта "Партиципативно буџетирање", у понедељак 25. септембра, пулт са гласачком кутијом биће постављен у Кленку и Платичеву.

У центру Кленка грађани ће моћи да гласају од 9 до 11 часова, док ће се гласање у центру Платичева одвијати у времену од 11:30 до 13:30 часова.

"Партиципативно буџетирање" је изузетно битан пројекат за румску локалну самоуправу и има за циљ активно укључивање грађана у буџетски процес. Општина Рума је већ добила неколико значајних похвала за овај пројекат, уз оцену да је учешће грађана у изради буџета обележје развијенијих и напредних демократских друштава. Градови и општине у Србији које покрећу пилот пројекат "Партиципативно буџетирање" узимају нашу општину као модел за реализацију пројекта.

За улазак у буџет Општине Рума у 2018. години конкурише осам предлога, пет градских и три сеоске.

Систем гласања је исти као и претходне године, а пред грађанима су два модела: да заокруже два градска и један сеоски предлог или два сеоска и један градски. На тај начин Општина Рума жели да омогући једнаке шансе свим предложеним пројектним идејама.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001