Articles

1. Румски полумаратон - Најбржи у Србији у суботу трче у Руми

величина слова

21. август 2017.

Markovic, Miokovic, BundaloСве је спремно за 1. Румски полумаратон, који ће се у нашем граду одржати у суботу 26. августа са почетком у 17. часова. Нема сумње да љубитеље атлетике у суботу у Руми очекује прави спортски спектакл, узбудљива трка у изузетно јакој конкуренцији. Председник Организационог одбора 1. Румског полумаратона Александар Бундало рекао је на данашњој конференцији за медије да се до сада већ пријавило преко 300 атлетичара и да ће у Руми трчати прослављене српске атлетичарке Оливера Јевтић и Теодора Симовић.

"Верујемо у успех дебитанстског полумаратона у Руми. Када су у питању атлетичарке имаћемо можда и најјачу трку у целој Србији, јер је учешће потврдило више вансеријских такмичарки. Пријаве још увек трају, већ се назире да ће полумаратон у Руми бити најмасовнији у читавом региону. Такође, очекујемо и велики одзив Румљана који ће трчати ДДОР трку задовољства(3 километра) и тиме дати своју подршку овој позитивној спортској причи, која има за циљ уцртавање Румског полумаратона на мапу тркачког света", рекао је Бундало. Сви тркачи ће на поклон добити мајицу и медаљу као захвалност за учешће.

Организатор 1. Румског полумаратона је Спортски савез Општине Рума, а покровитељ је Општине Рума. Организатори су уз помоћ спонзора обезбедили за најбоље атлетичаре и вредне новчане награде.

"И у мушкој и у женској конкуренцији прво место ћемо наградити са 30.000 динара, друго са 20.000, треће са 12.000, четврто са 7.000 и пето са 5.000 динара. Наградићемо и најбрже Румљане у обе конкуренције са по 15.000 динара. Дугујемо велику захвалност Општини Рума на покровитељству и свим спонзорима који су препознали значај овакве једне спортске манифестације за наш град и нашу општину", изјавио је Милош Марковић, генерални секретар Спортског савеза Општине Рума.

Majica i medaljaДДОР трка задовољства се трчи од 17:05 часова. Пријава за ову трку је бесплатна. По први пут у Руми ће се одржати и НЕОН Бамбини Маратон(почетак је у 19 часова). Реч је о дечијој трци намењеној малишанима до 2 године, који ће дужину од 4,5 метара моћи да проходају, претрче или да је савладају пузајући. За ову трку обезбеђене су вредне награде у виду пелена и других потребштина за бебе. Поред главне полумаратонске трке, трке задовољства и НЕОН Бамбини маратона, одржаће се и Бизнис штафетна трка, у којој ће учествовати по три члана једног предузећа, а сваки такмичар ће трчати трасу дужине од 7 километара.

Шеф Кабинета председника Општине Рума Војислав Миоковић изразио је задовољство што ће Рума организовати значајно спортско такмичење.

"Свесрдно смо прихватили иницијативу Спортског савеза Општине Рума да помогнемо организацију 1. Румског полумаратона. Сигуран сам да ћемо се спортској јавности презентовати на најбољи могући начин и да ће полумаратон у Руми постати традиционалан и препознатљив и изван граница наше земље", поручио је Миоковић уједно се захваливши и свим волонтерима који ће у суботу помоћи организацију трке.

PromoteriУ Руми ће предстојећег викенда трчати и најпознатији српски ултрамаратонац, Румљанин, Зоран Марковић, рекордер Руме у маратону и Србије у ултрамаратону, али и Сретен Нинковић, Србин са најбржим истрчаним временом у маратону(2:12:391) и вишеструки државни првак на 5.000 и 10.000 метара(21. пут). Промотер 1. Румског је и најбржа румска маратонка Софија Недић.

Траса трке - СТАРТ ЦЕНТАР – Орловићева – 8. Марта – Моше Пијаде – Језерска – Лењинова – Тиволска – Вука Караџића – Главна – Циљ Центар, (код пекаре Фруштук). Наведена траса је 7.050 метара и трчаће се три круга.

За све учеснике Румског полумаратона обезбеђен је и бесплатан аутобуски превоз на релацији Београд - Рума - Београд.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian