Одржана XXXIII седница Општинског већа

величина слова

3. август 2017.

VećeЧланови Већа дали су сагласност на измену Плана јавних набавки Општинске управе Општине Рума за 2017 годину. Разлог за измену је прилив средстава са виших нивоа власти, конкретно од Покрајине, и то: 46,3 милиона за реконструкцију улица у Буђановцима и 800.000 динара за суфинансирање израде Плана генералне регулације у истом селу.

Већници су дали сагласност и на Одлуку Надзорног одбора о расподели добити ЈУП "План" Рума за 2016. годину. ЈУП "План" је у протеклој години остварио добит у износу од 268.358,87 динара. Расподела добити ће се извршити у односу 70%(187.870,11 динара) оснивачу, тј. Општини Рума и 30%(80.515.76 динара) јавном предузећу.

Највећу добит од свих јавних предузећа у 2016. години остварило је ЈП "Гас - Рума" и она износи 7.374.581,64 динара. Добит је и овог пута распоређена по принципу 70%-30%, па ће тако Општини Рума бити уплаћено 5.162.207,15 динара, а износ од 2.212.374,49 динара ће бити искоришћен за повећање основног капитала предузећа.

ЈП "Гас - Рума" и ове године бележи раст броја потрошача, те директор Рада Маравић очекује веће приходе у наредним годинама.

Rada Maravić"Прошла година је била задовољавајућа и сигурно би добит била и већа да нисмо имали неких расхода на које нисмо могли да утичемо. Што се тиче инвестиција ми смо највећи посао већ завршили, све индустријске зоне смо гасификовали, подмирујемо све потребе индустрије и сада пре свега улажемо у повећање квалитета услуга и смањење губитака на мрежи, коју су већ сада заиста минимални", изјавио је Маравић и подсетио да румски дистрибутер гаса једини у Србији спроводи репрограм - одложено плаћање за пет месеци у грејној сезони.

"Из године у годину се дуплира број нових прикључака на мрежу, а када узмемо у обзир и чињеницу да Општина Рума са ЈП "Стамбено" планира изградњу три котларнице на гас, реално је очекивати драстично већу испоруку гаса од наредне године. Ми смо за то спремни и сигуран сам да ћемо наставити са успешним пословањем, од чега користи свакако имају наши потрошачи, јер подсетићу да управо репрограм финансирамо из сопствених средстава", поручио је Маравић.

Веће је одобрило и новчану помоћ од 50.000 динара МЗ Добринци за организацију традиционалне бостаниједе, која се у Добринцима одржава 6. августа.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001