Articles

XXXII седница Општинског већа - Компанија "AMC-Afrodite mode colection" проширује производне капацитете у Руми

величина слова

27. јул 2017.

Opstinsko većeЈош једно предузеће у Општини Рума планира проширење производних капацитета и запошљавање нових радника. Овог пута реч је о компанији "AMC-AFRODITE MODE COLECTION" која у Општини Рума послује већ 11 година.

На данашњој седници Већа усвојен је Елаборат о оправданости отуђења грађевинског земљишта у корист Društva za proizvodnju, unutrašnju i spoljnu trgovinu "AMC-AFRODITE MODE COLECTION" DOO BEOGRAD-Zemun, на основу којег ће, без накнаде, ово предузеће моћи да крене у изградњу производних објеката укупне површине 2.500 квадратних метара.

"Како сам обавештен ово предузеће већ у Руми запошљава 50 или 60 радника, сада планирају изградњу сопствених производних хала и запошљавање нових радника. Планирано је да буде ангажовано 100 радника. Пошто смо захваљујући Републичкој дирекцији за имовину пренели власништво над земљиштем на Општину Рума након скупштинског усвајања Елабората, уступићемо "Афродити" без накнаде малу парцелу од 0,5 хектара и то је једна врста помоћи коју пружамо инвеститорима који послују на територији наше општине", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian